Kremlin

Russische vleessector heeft ambities op wereldmarkt

Russische vleessector heeft ambities op wereldmarkt

Voorheen was Rusland vooral een importerend land van varkensvlees. Hier gaat echter verandering in komen, want de Russen hebben ambities om in 2020 flinke hoeveelheden vlees te kunnen exporteren. 'Vlees heeft nog meer exportpotentie dan graan', aldus een ambitieuze Russische minister van landbouw.
20 Januari 2017
Russen hebben EU varkensvlees niet nodig

Russen hebben EU varkensvlees niet nodig

Hernieuwd toegang tot Rusland lijkt verder weg dan ooit. Sinds 2014 hanteert het Kremlin een importverbod voor varkensvlees uit de EU, en het ziet er niet naar uit dat deze ban snel wordt opgeheven. Daarnaast werken de Russen hard om zelfvoorzienend te worden, waardoor import uit het buitenland sowieso minder urgent is geworden.
25 November 2016
Rusland produceert meer varkens, maar niet genoeg

Rusland produceert meer varkens, maar niet genoeg

Door het embargo voor Europees varkensvlees is er een aanzienlijk deel van de Russische aanvoer stopgezet, maar deze kloof hebben Russische varkenshouders goed kunnen opvangen. Desondanks importeren de Russen in 2017 meer varkensvlees dan vorig jaar het geval, wat betekent dat de ambities om zelfvoorzienend te zijn 2016 de ijskast in kunnen. Een gedeelte van de import komt overigens gewoon uit Europa.
6 Oktober 2016

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief