Dirk de Lugt

BB TV Dirk de Lugt

'Zoals we nu bieten telen, willen we het niet'

De jonge suikerbietengewassen worden geteisterd door insectenvraat. Het is een direct gevolg van het verbod op de zaadcoating met neonicotinoïden. De sector klopt aan bij minister Schouten en vraagt haar de gevolgen met eigen ogen te zien. 'Zoals we nu bieten telen, dat willen we niet', zegt Dirk de Lugt, voorzitter van Cosun.
2 Mei 2019
aardappelen frites aardappelverwerking

Nieuws Jaarcijfers

Geen onvertogen woord over Aviko bij Cosun

Het jaar 2018 is voor Aviko niet helemaal op rolletjes gelopen. De Duitse fabriek Amberger in de Beierse plaats Oberdolling ging dicht, het partnerschap voor de fritesproductie in China werd opgezegd en de CEO vertrok na een verschil van inzicht over het te voeren beleid.
15 Februari 2019
Cosun Dirk de Lugt

Interview Dirk de Lugt

'Bieten mogen niet in kwaad daglicht staan'

De suikerbietenteelt mag bij akkerbouwers niet in een kwaad daglicht komen te staan door het lage rendement in 2018. 'Het enthousiasme om bieten te telen, staat onder druk', zo merkt Dirk de Lugt, voorzitter van de raad van beheer bij Cosun. 'Dat is niet de bedoeling, de teelt moet rendabel blijven.'
14 Februari 2019

BB TV Dirk de Lugt

'Neonics-ontheffing voor 2019 wordt spannend'

De suikermarkt piept en kraakt in Europa. Niet alleen vanwege structureel lage prijzen, maar ook vanwege uitdagingen die de teelt vanaf 2019 met zich meebrengt. Of Nederlandse telers over zaaizaad kunnen beschikken met neonicotinoïden wordt spannend, zegt Dirk de Lugt.
11 December 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden