Marijn Dekkers

BB TV Marijn Dekkers

'Duurzame melkveehouder maakt meer marge'

Wat wordt 2021 in financieel opzicht voor jaar voor melkveehouders, wat zijn de nieuwe verdienmodellen in de sector en blijft er toekomst voor een niet-grondgebonden boer? Deze vragen beantwoordt Marijn Dekkers, sectorspecialist melkveehouderij bij Rabobank. 'Melkveehouders met een helikopterview doen het vaak beter.'
22 Oktober 2021
koeien

Inside Melk

Torenhoge grondprijs frustreert verduurzaming

Ondanks alle aandacht voor verduurzaming is intensiveren van de melkproductie per hectare nog steeds eenvoudiger te begroten dan extensivering. Rabobank sectorspecialist Marijn Dekkers schetst de dilemma's rondom de onder druk staande marges en de financieringslast in de melkveehouderij.
17 December 2020
Marijn Dekkers

Opinie Marijn Dekkers

Stabiliteit en onzekerheid in de melkveehouderij

Vijf jaar geleden dachten we in onzekere tijden te leven als gevolg van het afschaffen van de melkquotering. Dat was ook zo. Wat was de juiste strategie; wel of niet uitbreiden, wel of niet nog melkquotum kopen, wel of niet grond kopen als basis onder de groei?
2 April 2020

BB TV Marijn Dekkers

Wat verwacht Rabobank van fosfaatprijs?

Het eerste jaar van de fosfaatrechtenhandel verliep volgens Marijn Dekkers, sectorspecialist Melkveehouderij bij Rabobank, nogal roerig. In een gesprek met Wouter Baan schetst Dekkers zijn verwachtingen voor dit jaar. 
8 April 2019

BB TV Marijn Dekkers

Melkprijs hoog genoeg om buffers op te bouwen

Rabobank heeft een zuivelupdate uitgegeven waarin zij ingaan op de marktontwikkelingen in Europa en daarbuiten. Marijn Dekkers, sectorspecialist bij Rabobank, bespreekt met Wouter Baan de visie die de bank heeft op de melkprijs.
4 April 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox