Dronten

Dronten krijgt zijn eigen verticale slafabriek

Dronten krijgt zijn eigen verticale slafabriek

Staay Food Group bouwt voor dochteronderneming Fresh Care Convenience een gigantisch nieuw bedrijfspand in Dronten. Onderdeel van het nieuwbouwproject is de 'city farm'. In speciale klimaatkamers wordt sla geteeld voor de groentesnijderij.
8 Maart 2017
Groot materieel kijken op akkerbouw Innovatiedag

Groot materieel kijken op akkerbouw Innovatiedag

Akkerbouwers konden afgelopen donderdag, 11 juni, terecht in Dronten voor innovaties binnen die sector. Niet alleen geënt op GPS, maar ook andere techniek. Verder zijn veehouders en loonwerkers druk in het gras en konden koopjesjagers terecht in Duitsland, op de veiling van Ritchie Bros.
15 Juni 2015
Vertaalslag van data naar teeltactie vaak onjuist

Vertaalslag van data naar teeltactie vaak onjuist

Sensoren, satellietbeelden, dronefilmpjes en infraroodbeelden staan vandaag de dag allemaal tot de beschikking van de landbouw om daar voordeel mee te behalen. Er zijn echter wel manco's: ze zijn arbeidsintensief, soms te ingewikkeld voor de leek en duur, maar de grootste tekortkoming is dat de vertaalslag van data naar teeltacties in de praktijk onvoldoende wordt gemaakt. Zonde, volgens senior adviseur mechanisatie en precisielandbouw Herman Krebbers van DLV Plant, want afnemers van aardappelen zullen in de toekomst bereid zijn meer voor precisiegewassen te betalen.
10 Juni 2015
Sojabonen van eigen bodem geoogst

Sojabonen van eigen bodem geoogst

Op 23 september oogstte schoolboerderij De Drieslag in Dronten hun perceel sojabonen. Het is de tweede keer dat het bedrijf het gewas teelt. De opbrengst lijkt op het eerste gezicht gelijk aan vorig jaar maar, de oogst verloopt dit jaar opmerkelijk beter. Echter, om een rendabel alternatief voor wintertarwe te bieden moet de opbrengst met nog een ton worden verhoogd. Veredeling moet dit mogelijk maken.
24 September 2014
Hanteren precisietechniek op akkerbouwbedrijf

Hanteren precisietechniek op akkerbouwbedrijf

Op woensdag 2 juli werd wederom de jaarlijkse Precisielandbouwdag bij het Aeres Praktijkcentrum in Dronten georganiseerd. Fabrikanten, mechanisatiebedrijven en andere toeleveranciers kunnen er hun producten tonen. Het middagprogramma werd helaas niet overdreven veel bezocht. Het evenement lijkt vooral interessant voor telers uit het midden van Nederland, die nuttige informatie voor hun akkerbouwbedrijf zoeken.
2 Juli 2014
PTC+ door het leven als Aeres Praktijkcentrum

PTC+ door het leven als Aeres Praktijkcentrum

Per februari van dit jaar gaat de praktijkschool van PTC+ in Dronten door het leven als Aeres Praktijkcentrum Dronten. Alle praktijkactiviteiten van de Aeres Groep in Dronten zullen onder deze naam worden gepresenteerd, waaronder de locatie van PTC. Het bedrijf blijft haar activiteiten in Ede, Barneveld en Horst wel onder eigen naam voortzetten.
11 Februari 2014
Oogst sojabonen in Flevoland

Oogst sojabonen in Flevoland

Op 1 oktober werd in Dronten het eerste perceel sojabonen van Nederland geoogst. Eerder al werden ervaringen opgedaan met proefvelden maar nog niet eerder werd een heel perceel beteeld. Stichting Schoolboerderij Dronten zaaide dit voorjaar 4,5 hectare in.
2 Oktober 2013

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief