Edwin Burgers

Analyse Aardappelen

Aardappelmarkt wat duurder, en nu?

De aardappelmarkt heeft in de eerste week van 2022 een stapje omhoog gedaan. Hoe nu verder, gaan we de komende weken meer stappen maken? De kopers gaan nu toetsen of er bereidheid is met deze prijzen afscheid te nemen van de aardappelen, zegt DCA-marktexpert Edwin Burgers. Er zijn verschillende signalen dat de markt verder naar boven zou kunnen, maar de markt voelt op het moment wat stroperig.
10 Januari 2022

Analyse Aardappel

Markt niet onder indruk van persconferentie

De aardappelmarkt is nog niet echt onder de indruk van de coronamaatregelen. Dat komt omdat de strenge lockdown vooralsnog alleen geldt voor Nederland, zegt DCA Marktexpert Edwin Burgers. Aan het contractfront blijft het ondertussen nog erg rustig. Blijft de akkerbouwer geïnteresseerd in de aardappelteelt?
20 December 2021

Inside Aardappel

Sterke onderstroom in aardappelmarkt

Kijkend naar de fysieke markt en naar de vraag in de markt, is er een sterke onderstroom in de aardappelmarkt. Die vertaalt zich echter nog niet naar de termijnmarkt, constateert DCA-marktexpert Edwin Burgers.
1 November 2021

Inside Aardappel

Aardappelmarkt heeft verschillende gezichten

De aardappelmarkt kent momenteel verschillende gezichten. De fysieke markt zou naar een hogere prijs kunnen gaan. De termijnmarkt zakt daarentegen wat terug. DCA-marktexpert Edwin Burgers gaat in de video in op de prijzen en de rol die vertrouwen daarbij speelt.
25 Oktober 2021

Inside Aardappelen

Aardappelmarkt tendeert vaster

PotatoNL noteert deze week iets hoger. Dat is best bijzonder in de af land periode, zegt DCA-marktexpert Edwin Burgers. Wat betekent dat voor het verdere verloop van het seizoen, en wat doet de aardappeltermijnmarkt?
18 Oktober 2021

Inside Aardappelen

Corona blijft meespelen op de aardappelmarkt

De termijnmarkt ziet het wel zitten voor de komende maanden, maar het moet nog wel even gebeuren. De markt is, met corona nog vers op het netvlies, huiverig om wat verder vooruit te kijken. DCA-marktexpert Edwin Burgers zoomt in zijn wekelijkse update verder in op de aardappelmarkt.
11 Oktober 2021

Inside Aardappelen

Aardappelmarkt op weg naar de 25 euro

De termijnmarkt heeft vorige week de grens van €20 geslecht en vandaag liep dat op naar €21. Wat moet er gebeuren om richting de €25 te bewegen? DCA-marktexpert Edwin Burgers geeft in zijn wekelijkse update inzicht in de ins en outs van de aardappelmarkt.
4 Oktober 2021

Inside Aardappelen

Pas het rooien geeft duidelijkheid over oogst

Oktober komt in beeld, maar dus hoe de hoofdoogst 2021 is verlopen wordt met de dag duidelijker. Over het volume en de kwaliteit van de aardappeloogst en wat dit betekent voor de dag- en termijnmarkt, legt DCA-marktexpert Edwin Burgers uit in zijn wekelijkse update. 
27 September 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief