Agrarisch vastgoed

BB TV Cor Pierik

Wat voor boerenbedrijven draaien meeste omzet?

Steeds minder land- en tuinbouwbedrijven draaien steeds meer van de omzet. Voor het eerst is slechts 25% goed voor 75% van de omzet. Wat voor soort agrarische bedrijven draaien de meeste omzet? We vragen het aan Cor Pierik, hoofd landbouw bij het Centraal Bureau voor de Statistiek.
6 December 2021
NVM

Aangeboden: NVM Agrarisch & Landelijk

Van veehouderij naar bouwkavels

Links prijkt een groot vrijstaand huis, rechts is zojuist een woning opgeleverd en daarnaast wordt volop gebouwd. Vanaf de steiger heb je een fraai uitzicht over de tien bouwkavels, die de familie Faber met behulp van een NVM Agrarisch en Landelijk-makelaar realiseerde op het voormalige erf van hun boerenbedrijf. “De opdrachtgevers van dit huis komen uit Almere. Voor deze bouwgrond betalen zij honderd euro per vierkante meter. Een lachertje vergeleken met de Randstad.”
16 Augustus 2021
NVM

Aangeboden: NVM Agrarisch & Landelijk

'Het is nooit een rechttoe rechtaan klus'

Op haar locatie in Veldhoven verwerkt de Van Berkel Groep groenafval tot bodemverbeteraars en biomassa. Daar zul je als voorbijganger weinig van zien, want het perceel wordt straks omringd door inheemse beplanting. Die natuurcompensatie hoort bij de herbestemming van agrarisch naar bedrijfsmatige activiteit. NVM Agrarisch & Landelijk-taxateur Kees van Dijk: “Om zo’n bedrijf in het buitengebied te taxeren moet je door verschillende brillen kunnen kijken.”
8 Juni 2021
NVM

Aangeboden: NVM Agrarisch & Landelijk

Meer stedelingen, minder varkenshouderijen

Steeds meer mensen verhuizen van de Randstad naar ruimtelijk gelegen woningen op het platteland. Ondertussen laat agrarisch vastgoed een wisselend beeld zien. In 2020 steeg het aantal transacties van melkveehouderijen, maar het aanbod van varkenshouderijen daalde naar slechts 40 bedrijven. Dit beschrijft NVM in de publicatie 'Vastgoedmarkt in beeld 2020', een jaarlijkse samenvatting van de relevante cijfers in Agrarisch & Landelijk vastgoed.
9 April 2021
grond droogte

Nieuws Grondmarkt

Corona heeft nog geen grip op grondmarkt

De agrarische grondmarkt heeft nog niet erg te lijden onder de coronacrisis. Binnen de agrarische vastgoed- en grondmarkt heerst een redelijke en steady stemming, zegt Hans Peters, voorzitter sectie Landelijk & Agrarisch Vastgoed van VBO Makelaar.
21 April 2020
varkenshouderij varkensstal

Aangeboden door VBO Makelaar

'Drempelwaarde stikstof voorkomt noodsituatie'

De stikstofproblematiek lijdt tot nijpende situaties in én rondom de agrarische sector. VBO waarschuwt dat door het missen van cruciale informatie een onjuiste waardering van agrarisch vastgoed dreigt. De vereniging van makelaars, taxateurs en verhuurbemiddelaars pleit daarom voor een stikstofdrempelwaarde.
30 Oktober 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden