Dossier Afrikaanse varkenspest

varkenshouderij varkensstal varkens - agri

Nieuws Varkens

Afrikaanse varkenspest grijpt om zich heen in Azië

Uitbraken van Afrikaanse Varkenspest (AVP) grijpen in snel tempo om zich heen in Azië. Behalve in China worden de laatste weken ook uitbraken gemeld vanuit de Filippijen, Zuid-Korea, Vietnam en Thailand.
Vandaag 09:00 uur
afrikaanse varkenspest AVP

Achtergrond Afrikaanse varkenspest

Wat we nu weten over de AVP-uitbraak nabij grens

Afrikaanse varkenspest is nu wel heel dichtbij gekomen. Veel dichterbij Nederland kan het virus niet opduiken. Wat weten we nu van de uitbraak op een zeugenbedrijf in de regio Emsbüren (Nedersaksen) op zo'n 15 kilometer van de Nederlandse grens?
6 Juli 2022
afrikaanse varkenspest

Nieuws Varkens

Afrikaanse varkenspest op Duits bedrijf vlakbij grens

Het landbouwministerie van de Duitse deelstaat Nedersaksen meldt vanavond een mogelijk geval van Afrikaanse varkenspest (AVP) op een varkensbedrijf op kleine afstand van de Nederlandse grens bij Twente. Het verdachte bedrijf ligt nabij Emsbüren.
2 Juli 2022
wildzwijn varkenspest zwijn

Nieuws Varkens

Geen nieuwe gevallen AVP in Zuid-Duitsland

Vooralsnog lijkt het eerste geval van Afrikaanse varkenspest (AVP) dat werd vastgesteld op een klein varkensbedrijf in Baden-Württemberg te gaan om een geisoleerd geval.
3 Juni 2022
varkenshouderij varkens - agri

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Afrikaanse varkenspest op Zuid-Duits varkensbedrijf

De Afrikaanse varkenspest verspreidt zich verder in Duitsland. Het virus is aangetroffen op een vleesvarkensbedrijf in de buurt van de Duits-Franse grens in de deelstaat Baden-Württemberg.
26 Mei 2022
wildzwijn varkenspest zwijn

Nieuws Varkens

AVP blijft probleem, nieuw geval in Noord Duitsland

Hoewel het totaal aantal met Afrikaanse varkenspest (AVP) besmette wilde zwijnen dat wordt gevonden de afgelopen periode wat terugloopt lijkt de situatie verre van rustig. Deze week werd er na bijna een maand zonder besmettingen in de Noord-Duitse deelstaat Mecklenburg - Vorpommeren weer een besmet zwijn gevonden.
7 April 2022
neus varkens - agri

Analyse Varkens

Groei van de varkensstapel in Rusland is gestopt

De Russische varkensproductie heeft jarenlang hoge groeicijfers laten zien, maar deze ontwikkeling is afgelopen jaar grotendeels tot stilstand gekomen. De productieverwachtingen werden vorig voorjaar, vanwege de verspreiding van Afrikaanse varkenspest, al naar beneden bijgesteld.
17 Februari 2022
wildzwijn varkenspest zwijn afrikaanse varkenspest

Nieuws Varkens

Duitsland schiet zwijnen af in strijd tegen AVP

Duitse jagers schoten in het jachtseizoen 2020/2021 bijna 690.000 wilde zwijnen af. Hoewel er dat bijna 200.000 minder waren dan een jaar eerder, is dat het op twee na hoogste aantal in één seizoen.
3 Februari 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox