Dossier Afrikaanse varkenspest

wildzwijn varkenspest zwijn afrikaanse varkenspest

Nieuws Varkens

Varkenspest duikt op in Zweden bij wilde zwijnen

Afrikaanse Varkenspest (AVP) rukt verder op. Het virus is aangetroffen onder zeven dode wilde zwijnen in Zweden. Vooralsnog blijven besmettingen bij Zweedse varkensbedrijven uit.
8 September 2023
varkenstransport varkens - agri

Achtergrond Varkens

Italië zet zich schrap na AVP in Lombardije

Afrikaanse varkenspest (AVP) slaat in Europa nog altijd flink om zich heen. Op het moment vindt het gros van de besmettingen nog altijd op de Balkan plaats. Daarnaast heersen op het moment vooral zorgen over Italië, waar voor het eerst varkenspest is geconstateerd in een van de belangrijkste regio’s voor de Italiaanse varkenshouderij.
6 September 2023
varkensstal varkens - agri

Nieuws Varkens

AVP dwingt China tot nieuwe importrestricties

De Chinese douane heeft de importen van varkens uit Kroatië, Bosnië en Herzegovina in verband met nieuwe besmettingen van Afrikaanse varkenspest (AVP), zo blijkt uit een verklaring van de Chinese overheid. Alle varkens uit de betreffende landen worden teruggestuurd en het vlees wordt vernietigd. Dichter bij huis gaat het beter.
12 Juli 2023
varkensvlees

Nieuws Varkens

Zuid-Korea staat import Duits varkensvlees weer toe

Zuid-Korea heeft de grenzen voor Duits varkensvlees weer geopend. Daarmee eindigt de importban die tweeënhalfjaar geleden werd ingevoerd vanwege de uitbraken van Afrikaanse varkenspest in de Duitse varkenshouderij.
23 Mei 2023
afrikaanse varkenspest

Nieuws Varkens

Minder besmettingen van Afrikaanse varkenspest

Het aantal uitbraken van Afrikaanse Varkenspest (AVP) in de Europese Unie is in 2022 afgenomen, zo concludeert de Europese voedsel- en warenautoriteit (EFSA). Het aantal uitbraken daalde zowel onder wilde zwijnen als varkenspopulaties. De ziekte werd in 8 EU-landen onder varkens geconstateerd en in 11 EU-landen onder wilde zwijnen.
23 Mei 2023
varkenshouderij varkensstal varkens - agri

Nieuws Varkens

Afrikaanse varkenspest grijpt om zich heen in Azië

Uitbraken van Afrikaanse Varkenspest (AVP) grijpen in snel tempo om zich heen in Azië. Behalve in China worden de laatste weken ook uitbraken gemeld vanuit de Filippijen, Zuid-Korea, Vietnam en Thailand.
28 Maart 2023
afrikaanse varkenspest

Achtergrond Afrikaanse varkenspest

Wat we nu weten over de AVP-uitbraak nabij grens

Afrikaanse varkenspest is nu wel heel dichtbij gekomen. Veel dichterbij Nederland kan het virus niet opduiken. Wat weten we nu van de uitbraak op een zeugenbedrijf in de regio Emsbüren (Nedersaksen) op zo'n 15 kilometer van de Nederlandse grens?
6 Juli 2022
afrikaanse varkenspest

Nieuws Varkens

Afrikaanse varkenspest op Duits bedrijf vlakbij grens

Het landbouwministerie van de Duitse deelstaat Nedersaksen meldt vanavond een mogelijk geval van Afrikaanse varkenspest (AVP) op een varkensbedrijf op kleine afstand van de Nederlandse grens bij Twente. Het verdachte bedrijf ligt nabij Emsbüren.
2 Juli 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox