Brede Weersverzekering

droogte mais Boerenbusiness

Inside Brede weersverzekering

Hier moet je op letten bij het verzekeren van je gewas

Nu de akkerbouwers bezig zijn met de teeltplannen voor oogst 2019, wordt eveneens de nut en noodzaak van een brede weersverzekering afgewogen. Bij het maken van een keuze zijn een aantal zaken belangrijk, maar die vind je soms alleen in de kleine lettertjes. Ook in België wordt de gewasverzekering actueel.
14 Januari 2019
aardappelen akkerbouw droogte beregening

Nieuws Brede weersverzekering

Verlies voor Vereinigte Hagel door droogte

Verzekeringsmaatschappij Vereinigte Hagel moet dit jaar voor het eerst meer schade gaan uitbetalen dan dat er aan premie binnen is gekomen. Dit heeft te maken met het feit dat er dit seizoen vaak beroep is gedaan op de brede weersverzekering.
21 November 2018
voorjaar zon weer

Nieuws Weersextremen

Brede Weersverzekering vanaf 2020 aantrekkelijker

Als het aan staatssecretaris Menno Snel (Financiën) ligt, dan verdwijnt in 2020 de assurantiebelasting op de Brede Weersverzekering. Die moet het aantrekkelijker maken om de verzekering af te sluiten. De Europese Commissie moet de maatregelen eerst goedkeuren.
12 November 2018
Jaco Geurts

Nieuws Brede weersverzekering

'Afschaffing assurantietaks is eerste stap'

Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer heeft vrijdagavond 21 september ingestemd met een motie van SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij en CDA-fractievoorzitter Sybrand Buma om de assurantiebelasting op de brede weersverzekering af te schaffen. 4 vragen aan Jaco Geurts, een van de voorvechters van deze afschaffing.
24 September 2018

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox