BB TV

BB TV Jasper Roubos

‘Hogere aardappelprijs met POC zelf in handen’

De Producentenorganisatie Consumptieaardappelen (POC) introduceert de Contracttool voor hun leden. Dit instrument moet contractprijzen overzichtelijk maken en de manier van tarreren ontrafelen. POC-voorzitter Jasper Roubus legt in de Boerenbusiness-studio uit welke speerpunten de organisatie nog meer heeft.
9 Februari 2022

BB TV Christel van Raaij

'Druk op mentale gezondheid boer neemt toe'

De druk op de mentale gezondheid van boeren neemt toe. 'Er wordt van de sector een behoorlijke transitie verwacht, maar voor veel boeren is nog onduidelijk welke kant we precies op moeten gaan. Die langdurige onzekerheid is voor niemand goed', aldus Christel van Raaij, projectleider bij Agrozorgwijzer.
30 Oktober 2020

BB TV Peter Pals

'Financieringen weer op niveau van voor de crisis'

De coronacrisis heeft een aantal zaken uitvergroot. Sommige bedrijven kampen daardoor met grotere financiële problemen. “Daar wordt door banken wel constructief naar gekeken en mee omgegaan”, merkt Peter Pals van Farmers Funding & Advies. Hij schetst de ontwikkelingen in de financieringsmarkt.
10 Juli 2020

BB TV Dacom

'Boer&Bunder legt historie van perceel bloot'

De online applicatie Boerenbunder.nl legt de historie van ieder perceel landbouwgrond bloot. Dacom, het bedrijf achter de website, gaat met Boerenbusiness samenwerken in het omzetten van de data naar analyses voor de Boerenbusiness-lezers. Direct met jouw bedrijf profiteren van al deze teeltinformatie? Klik hier om een Boer & Bunder abonnement af te sluiten.
30 Juni 2020

BB TV Boerenprotest

'Minister Schouten moet publiekelijk sorry zeggen'

Het boerenprotest in Den Haag is inmiddels in volle gang. Boerenbusiness-verslaggever Anne-Jan Doorn was bij de aankomst van de boeren aanwezig en sprak onder meer Sieta van Keimpema, woordvoerder melkveehouderij van Farmers Defence Force.
19 Februari 2020

Aangeboden door ENGIE

Drogen zonder onbetrouwbare buitenlucht

ENGIE Koudetechniek heeft inmiddels een tiental uien- en aardappelbewaringen met condensdroogtechniek uitgerust. De praktijkervaringen zijn goed, zo legt Marcel Bennink van ENGIE uit. Door de techniek kan het product 24 uur per dag gedroogd en gekoeld worden zonder daarbij onbetrouwbare buitenlucht te gebruiken.
29 Juli 2019

BB TV Dirk de Lugt

'Zoals we nu bieten telen, willen we het niet'

De jonge suikerbietengewassen worden geteisterd door insectenvraat. Het is een direct gevolg van het verbod op de zaadcoating met neonicotinoïden. De sector klopt aan bij minister Schouten en vraagt haar de gevolgen met eigen ogen te zien. 'Zoals we nu bieten telen, dat willen we niet', zegt Dirk de Lugt, voorzitter van Cosun.
2 Mei 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox