Vleesprijzen

slachterij varkensvlees

Analyse Varkens

Gosschalk heeft beter alternatief voor VanDrie

Niet de VanDrie Group, maar een andere koper gaat aan de haal met de noodlijdende exportslachterij Gosschalk uit Epe. Daarmee krijgt de soap een onverwachte wending. Aan het eind van deze week wordt witte rook verwacht, zo klinkt in de wandelgangen. Dat Gosschalk eigenhandig de deal met VanDrie opblies, is een signaal dat ze waarschijnlijk een beter alternatief hebben gevonden. Meerdere namen worden daarbij genoemd. 
15 Maart 2023
zuivel supermarkt zuivelconsumptie

Achtergrond Vlees- en zuiveltaks

Zuivel meegetrokken in slipstream vleestaks

Voor een vleestaks wordt al langer gepleit, maar in het gisteren (13 maart) uitgebrachte advies van de klimaatcommissie van overheid wordt nu ook nadrukkelijk gepleit voor een extra belasting op zuivelproducten om daarmee de consumptie te ontmoedigen. De hoge voetafdruk door de hoge consumptie van vlees- en zuivelproducten is niet houdbaar in een klimaatneutrale samenleving, zo staat te lezen in het rapport. Daarmee wordt de discussie verder op scherp gezet.  
14 Maart 2023
varkensvlees

Nieuws Varkens

Duitse varkensprijs voor vierde keer gelijk

Na een dollemansrit naar boven zit er nu meer rust in de varkensmarkt. De Duitse varkensprijs blijft voor de vierde week op rij gelijk.
8 Maart 2023
slachterij varkensvlees Tonnies varkens - agri

Nieuws Varkens

Duitse varkensprijs blijft op zijn plek

De rally op de varkensmarkt is definitief voorbij. Net als vorige week blijft de Duitse varkensprijs (VEZG) wederom staan, ook de varkensprijs in Nederland noteren zijwaarts.
1 Maart 2023
maandanalyse varkens

Nieuws Varkens

Historische prijsrally op varkensmarkt ten einde

De historische opmars op de Duitse varkensmarkt is gestopt nu de VEZG-notering niet verder stijgt. Een roerige periode komt daarmee ten einde. In Nederland klimt Compaxo boven Westfort en Van Rooi. 
22 Februari 2023
varkensvlees

Nieuws Varkens

Opmars varkensprijs zet in volle vaart voort

De opmars op de varkensmarkt duurt voort. De Duitse varkensprijs (VEZG) is doorgeschoten naar een recordstand, terwijl ook de slachterijen in Nederland duidelijk gas geven. De een wel iets meer dan de ander. 
8 Februari 2023
slachterij varkensvlees

Analyse Varkens

Slachterijen dubben over verhogen varkensprijs

Niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland bewegen de varkensprijzen nu omhoog. De Nederlandse slachterijen Compaxo en Van Rooi hebben de roepprijs pas vandaag (donderdag 2 februari) en weken daarmee af van hun routine.
1 Februari 2023
voeren Van Drie Group vrachtvervoer

Analyse Overname Gosschalk

Toetreder VanDrie zet varkensmarkt op scherp

In 2016 overwoog VanDrie al om aandeelhouder van Vion te worden, nu gaat het kalverconcern met exportslachterij Gosschalk uit het Gelderse Epe aan de haal. Hiermee wurmt de kapitaalkrachtige kalverintegratie zich tussen varkensslachtend Nederland, waarmee de bestaande hiërarchie op scherp komt te staan.
31 Januari 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden