Organische stof

groenbemester

Achtergrond Klimaat

CO2-projecten bij de vleet, nu verdienmodel boer nog

Bedrijven die CO2 uitstoten, gaan samenwerken met boeren die extra maatregelen nemen om CO2 langdurig als organische stof vast te leggen in de bodem. De theorie klinkt veel belovend en diverse partijen verkennen de commerciële mogelijkheden. Maar wat gaat het de boer opleveren?
27 Mei 2021
mest mesthoop

Inside Mest

BO Akkerbouw zet effecten reststromen op een rij

Kringlooplandbouw is een thema dat een belangrijke rol speelt in de strategie van het ministerie van landbouw. Veel boeren worstelen met de vraag hoe op bedrijfsniveau de kringloop kan worden vorm gegeven. Het gebruik van reststromen ligt daarbij voor de hand en wordt al toegepast. De nutriënten uit de reststromen zoals dierlijke mest en compost kunnen kunstmest deels vervangen.
4 Maart 2021
limagrain

Aangeboden door Limagrain

Goedkoop maximaal organische stof aanvoeren

Het op peil houden van het organischestofgehalte in de bodem heeft veel prioriteit voor elke teler. Gewasresten en organische mest zijn in de meeste bouwplannen niet voldoende, er moet extra organische stof aangevoerd worden.
8 Juli 2020
limagrain

Aangeboden door Limagrain

'Massa's organische stof met Orgamax'

Groenbemesters krijgen ruim baan bij Akkerbouwbedrijf Sturm in Ens. Het Orgamax groenbemestermengsel met zonnebloemen bevalt ze uitstekend. “Je krijgt veel massa bovengronds en een prima beworteling ondergronds.”
25 Juni 2020
limagrain

Aangeboden door Limagrain

Organische stof belangrijk door weersextremen

De extremen in het weer zijn niet meer weg te denken uit het Nederlandse groeiseizoen. We hebben te maken met droogte en zware buien (met enorme neerslaghoeveelheden). Om de effecten hiervan zoveel mogelijk te beperken, is organische stof in de bodem noodzakelijk.
17 Juni 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden