Bedrijfsnieuws Fonterra

zuivel melkverwerking agribusiness Fonterra

Nieuws Jaarcijfers

Leden profiteren van sterk resultaat Fonterra

De winst van Fonterra in het afgelopen gebroken boekjaar (dat eindigde in juli) is nagenoeg gelijk gebleven aan vorig jaar. De omzet steeg wel aanzienlijk, wat een logisch gevolg is van de gestegen zuivelprijzen wereldwijd. De leden van de Nieuw-Zeelandse coöperatie profiteren van het naar eigen zeggen sterke resultaat middels een melkprijs die nog nooit zo hoog was.
Donderdag 11:00 uur
Fonterra

Nieuws Melktransport

Fonterra heeft primeur met elektrische RMO

De elektrische auto is al een tijdje gemeengoed, maar de opkomst van elektrische vrachtwagens staat nog in de kinderschoenen. Zuivelcoöperatie Fonterra ziet er toekomst in en heeft met de eerste elektrische RMO een primeur te pakken.
18 Juli 2022
Fonterra

Nieuws Oorlog

Fonterra stapt uit Russische joint-venture

Door de oorlog in Oekraïne heeft Fonterra zich teruggetrokken uit de Russische joint venture Unifood. Eerder al staakte de Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie om die reden de export naar Rusland.
21 Maart 2022
zuivel melkverwerking agribusiness Fonterra

Nieuws Oorlog

Fonterra stopt zuivelexport naar Rusland

Fonterra kondigt aan de export naar Rusland voorlopig op te schorten. Hoewel er geen sancties zijn opgelegd, wil de Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie uit eigen overweging niet meer leveren aan het land dat in oorlog is met Oekraïne.
28 Februari 2022
Fonterra

Nieuws Melkaanvoer

Fonterra ziet minder melk op zich afkomen

Fonterra heeft de raming van de melkaanvoer voor het lopende seizoen dat eindigt in juni, naar beneden toe bijgesteld.
11 Januari 2022
export haven containers

Analyse Zuivel Business

Global Dairy Trade begint nieuwe jaar vrij lusteloos

De eerste veildag van de Global Dairy Trade (GDT) van het nieuwe jaar is begonnen met een amper waarneembaar plusje van 0,3%. Volle melkpoeder bleeft stabiel in prijs, magere melkpoeder noteerde een klein plusje. De grootste plus zat bij kaas, een klein product in de Global Dairy Trade.
4 Januari 2022
melkveebedrijf nieuwzeeland Nieuw-Zeeland

Nieuws Melk

Melkaanvoer Nieuw-Zeeland toont nieuwe krimp

Veehouders in Nieuw Zeeland produceerden over september aanzienlijk minder melk dan in september 2020. De krimp die in augustus werd ingezet wordt daarmee voortgezet. De prognoses van de melkprijzen gaan door de krimp verder omhoog.
24 November 2021
Fonterra nieuwzeeland Nieuw-Zeeland

Inside Melk

Fonterra stemt over andere bezitsverhoudingen

De Nieuw-Zeelandse leden van coöperatie Fonterra mogen volgende maand stemmen over andere bezitsverhoudingen. Doel is om het aandeel van Fonterra in de afvlakkende melkaanvoer tot 2030 op peil te houden, meldt voorzitter Peter McBride.
10 November 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief