Bedrijfsnieuws Fonterra

Fonterra

Nieuws melk

Fonterra rondt verkoop DPA aan Lactalis af

Fonterra en Nestlé hebben de verkoop van hun Braziliaanse joint venture Dairy Partners Americas (DPA) aan Lactalis afgerond. De betrokken mededingingsorganisaties hebben hun toestemming nu gegeven. Fonterra houdt er per saldo niets aan over.
2 November 2023
Fonterra

Nieuws Melk

Fonterra ziet Chinese vraag naar zuivel stijgen

China vraagt weer meer zuivel uit Nieuw-Zeeland. Dat constateert zuivelgigant Fonterra. Vooral twee zuivelproducten vallen extra in de smaak. De zuivelgigant werkt hard om de distributie van deze producten uit te breiden naar meer Chinese steden.
16 Oktober 2023
Fonterra

Analyse melk

Fonterra krijgt weer vet op de botten

Zuivelreus Fonterra heeft voor het tweede jaar op rij goed gedraaid. In boekjaar 2021/2022 vooral met een hoge melkprijs voor de leden, in boekjaar 2022/2023 met een iets lagere melkprijs maar vooral met royale bedrijfsresultaten.
22 September 2023
Fonterra

Nieuws Melk

Fonterra geruster over markt na tweede record

De Nieuw-Zeelandse zuivelreus Fonterra heeft opnieuw een recordjaar achter de rug, met een iets lagere melkprijs dan het jaar ervoor, maar met een veel hogere winst. De resultaten leken wel op voorhand te worden bedorven door zorgen over de markt, maar nu ziet de onderneming weer een beetje meer licht.
21 September 2023
Fonterra

Analyse Melk

Ook in Nieuw-Zeeland wordt om melk gevochten

In Nederland wordt door zuivelfabrieken al langere tijd flink getrokken aan melkveehouders, aangezien de melkproductie de komende jaren dreigt terug te lopen. Ook in Nieuw-Zeeland is deze strijd aan de gang. Er wordt daar zelfs gesproken over een heuse zuiveloorlog. 
27 Juni 2023
Fonterra Nieuw-Zeeland

Nieuws melk

Fonterra verlaagt prognose nieuw seizoen

Het Nieuw-Zeelandse Fonterra verlaagt de melkprijsverwachting voor het nieuwe seizoen 2023/2024 ten opzichte van de huidige prijs. Vooral door een zwakke vraag vanuit China. Tegelijkertijd wordt het geconfronteerd met een sterkere binnenlandse concurrentie.
25 Mei 2023
Fonterra

Nieuws Zuivel

Fonterra boekt vooral meer winst met bulk

Zuivelreus Fonterra heeft een prima eerste helft van het nieuwe boekjaar 2022/23 achter de rug, De winst steeg met 50% en er kan meer dividend worden betaald dan eerst verwacht. Vooral de bulk en foodservice deden het goed. De consumentenbusiness raakte in het rood.
16 Maart 2023
Fonterra

Nieuws Zuivel

Winst zuivelreus Fonterra bijna verdubbeld

Fonterra heeft in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2022/23 een uitstekend resultaat neergezet. De winst ging bijna over de kop en daar profiteren de leden van de coöperatie van middels een verhoogde dividendprognose. De melkprijs is wel verlaagd nu de zuivelmarktprijzen onder druk staan. 
8 December 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox