Bedrijfsnieuws Fonterra

Fonterra Nieuw-Zeeland

Nieuws melk

Fonterra verhoogt winstverwachting kwart

Zuivelreus Fonterra verhoogt de winstverwachting met bijna een kwart. Voornaamste oorzaken zijn betere verdiensten op de wereldmarkt en goede zaken die worden gedaan met foodservice-activiteiten in China. De melkprijsverwachting blijft staan. Wel voorziet de onderneming een hoger dividend voor de leden.
21 Maart 2024
Nieuw-Zeeland

Nieuws melk

Nieuw-Zeelandse zuivel optimistisch 2024 in

De Nieuw-Zeelandse zuivelsector is het nieuwe jaar met veel goede moed begonnen. Al is het perspectief op de zuivelmarkt nog niet volstrekt helder, toch is het jaar ingezet met meevallers voor de export en zicht op betere prijzen.
16 Januari 2024
Fonterra

Nieuws Melk

Fors meer winst en hogere melkprijs bij Fonterra

De Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie Fonterra heeft de wind in de zeilen. In het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2023/2024 ging de winst bijna over de kop. Door de verbeterde marge is er ook ruimte om de melkprijs te verhogen. Daarbij ligt ook nog een mooie nabetaling in het verschiet. 
8 December 2023
Fonterra

Nieuws melk

Fonterra rondt verkoop DPA aan Lactalis af

Fonterra en Nestlé hebben de verkoop van hun Braziliaanse joint venture Dairy Partners Americas (DPA) aan Lactalis afgerond. De betrokken mededingingsorganisaties hebben hun toestemming nu gegeven. Fonterra houdt er per saldo niets aan over.
2 November 2023
Fonterra

Nieuws Melk

Fonterra ziet Chinese vraag naar zuivel stijgen

China vraagt weer meer zuivel uit Nieuw-Zeeland. Dat constateert zuivelgigant Fonterra. Vooral twee zuivelproducten vallen extra in de smaak. De zuivelgigant werkt hard om de distributie van deze producten uit te breiden naar meer Chinese steden.
16 Oktober 2023
Fonterra

Analyse melk

Fonterra krijgt weer vet op de botten

Zuivelreus Fonterra heeft voor het tweede jaar op rij goed gedraaid. In boekjaar 2021/2022 vooral met een hoge melkprijs voor de leden, in boekjaar 2022/2023 met een iets lagere melkprijs maar vooral met royale bedrijfsresultaten.
22 September 2023
Fonterra

Nieuws Melk

Fonterra geruster over markt na tweede record

De Nieuw-Zeelandse zuivelreus Fonterra heeft opnieuw een recordjaar achter de rug, met een iets lagere melkprijs dan het jaar ervoor, maar met een veel hogere winst. De resultaten leken wel op voorhand te worden bedorven door zorgen over de markt, maar nu ziet de onderneming weer een beetje meer licht.
21 September 2023
Fonterra

Analyse Melk

Ook in Nieuw-Zeeland wordt om melk gevochten

In Nederland wordt door zuivelfabrieken al langere tijd flink getrokken aan melkveehouders, aangezien de melkproductie de komende jaren dreigt terug te lopen. Ook in Nieuw-Zeeland is deze strijd aan de gang. Er wordt daar zelfs gesproken over een heuse zuiveloorlog. 
27 Juni 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden