Trips

Bayer

Gewastour week 29 - uien

Wat doen uientelers tegen trips dit seizoen?

Door het warme en droge weer van de afgelopen tijd schiet de tripsdruk in het noorden en het zuiden van Nederland omhoog. Om schade in het gewas te voorkomen, moet er goed gemonitord worden. Voor welke aanpak kiezen de uientelers van de Gewastour?
22 Juli 2021

Aangeboden door Hazera

Tripsalarm gaat af in uien, waar moet je op letten?

Er worden landelijk steeds meer tripsen en larven gevonden in de uien. Om schade te voorkomen moet er snel actie ondernomen worden. Arjan Bos, gewasspecialist uien van Hazera, neemt u mee in het veld. Hij laat zien hoe je trips het beste kunt vinden en waar u op moet letten voor de juiste bestrijding.
22 Juli 2021
Gewastour 2021

Gewastour uien - week 26

Bolvorming zaaiuien nog niet overal begonnen

Op enkele percelen zijn de zaaiuien begonnen met bolvorming, maar op andere percelen lijkt het gewas daarvoor nog te jong. Daglengte en temperatuur zijn daarbij leidend. Ook controleren telers de zaaiuien op trips. Gaat het trips-alarm al af?
30 Juni 2021
Hazera

Aangeboden door Hazera

Teelttips voor uien die achterblijven in groei

We zien veel problemen met korstvorming in uienpercelen, dit komt door de weersomstandigheden van de afgelopen maand met in sommige gebieden, een behoorlijke hoeveelheid neerslag in een korte periode.
23 Juni 2021
Bayer

Aangeboden door Bayer Cropscience

Blijf trips in uien de baas met tijdige aanpak

Na een lange periode van koude hebben de meeste uien nu eindelijk de groei te pakken. Niet alleen de gewassen vinden de hogere temperatuur prettig, ook uientrips zal met de warmte snel kunnen toenemen.
17 Juni 2021

Aangeboden door Bayer CropScience

Trips in uien! Wat nu?!

Na een lange periode van kou en nattigheid zijn de meeste uien nu goed aan de groei. Dit betekent echter ook dat de eerste trips zich weer laat zien. Hoe gaan we hier ook al weer mee om? Mark Ermers van Bayer CropScience neemt u weer mee naar de uien.
17 Juni 2021
uien bodem

Aangeboden door Syngenta Seeds

Nu focussen op optimale teeltomstandigheden uien

Na een koud en nat voorjaar hebben veel uienpercelen een achterstand opgelopen. Plaatselijk kwamen daar nog extreme weersomstandigheden als hagel en stofstormen overheen. Kees Jacobs en Michiel van Mol adviseren over optimale teeltomstandigheden voor de komende periode.
11 Juni 2021
Bayer

Aangeboden door Bayer Cropscience

'Je moet trips hoe dan ook vóór zijn'

,,Eigenlijk begint de tripsbestrijding al direct bij het zaaien. Want: hoe gelijkmatiger de uien bovenkomen, hoe beter je het spuittijdstip kunt bepalen, hoe effectiever de bestrijding zal zijn.'' Aan het woord is Lorenz Brooijmans uit Dinteloord (N-Br.). De afgelopen drie jaar kreeg hij met een forse tripsdruk te maken. Samen met adviseur Arjan de Feijter van Handelsonderneming Vlamings blikt hij hierop terug. ,,Je moet trips hoe dan ook vóór zijn, want anders loop je er het hele seizoen achteraan.''
19 Mei 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden