Oogst 2018

Fotoreportage Agrifoto.nl

Beregenhaspels tot eind oktober in het land

Het is inmiddels meer dan duidelijk hoe uitzonderlijk seizoen 2018 is geweest (en nog steeds is). Dat wordt ook onderstreept door het feit dat op 20 oktober nog beregeningshaspels bezig waren. Het droge herfstweer was voor sommige bedrijven een zegen.
16 November 2018

Fotoreportage Agrifoto.nl

Amerikaanse toestanden bij maïsoogst

De korrelmaïsoogst van deze herfst leek wel wat op die in de Verenigde Staten. Het gewas (en daarmee ook de korrel) was zeer droog, waardoor maaidorsers al vroeg hun werk konden doen.
12 November 2018

Fotoreportage Agrifoto.nl

Bijzondere bietenoogst blijft voortduren

Zelfs in de maand november worden onder schitterende omstandigheden suikerbieten gerooid; in sommige gebieden is regen zelfs welkom. Van Brabant tot Groningen rijden de rooiers.
8 November 2018

Fotoreportage Agrifoto

Terugkijken op een uitzonderlijke oogst

Het is niet overdreven om te zeggen dat de oogst van 2018 uitzonderlijk is verlopen. Ook begin november kan nog onder bijna ideale omstandigheden gewerkt worden. Met de meeste gewassen van het land is het tijd om terug te blikken.
5 November 2018

Fotoreportage Agrifoto.nl

Oogst suikerbieten loopt op rolletjes

De oogst van suikerbieten loopt in alle landsdelen op rolletjes. In extreme gevallen moet zelfs beregend worden om netjes te kunnen rooien. Ook de aardappeloogst kent een soepel verloop.
25 Oktober 2018

Fotoreportage Agrifoto.nl

Oogstwerk wordt nu al afgerond

Mooi weer gedurende oktober heeft ervoor gezorgd dat veel oogstwerkzaamheden snel kunnen worden afgerond. De aardappeloogst is ver gevorderd op veel plaatsen, de maïs is nagenoeg weg en ook bij de bietenoogst gaat het vlot.
22 Oktober 2018

Fotoreportage Agrifoto.nl

Glorieus nazomerweer verzacht de pijn

Nu de rooiers aardappelen oogsten en de hakselaars de oogst van maïs afronden, wordt steeds duidelijker wat het extreem droge weer met de opbrengsten heeft gedaan. Van modderen is echter geen sprake, want de machines gaan gehuld in stofwolken over het veld.
11 Oktober 2018

Fotoreportage Agrifoto.nl

Bijzonder groeiseizoen afgesloten met unieke oogst

Over de opbrengsten en kwaliteit van dit jaar is al veel gezegd en geschreven. Het bijzondere groeiseizoen wordt gevolgd door een unieke herfst. Alle gewassen kunnen onder prima omstandigheden worden binnengehaald.
8 Oktober 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden