Maïsoogst 2018

limagrain

Aangeboden door Limagrain

Zo haal je bij extreem weer een goede maïsopbrengst

Al 4 jaar op rij hebben we te maken met weersextremen in het groeiseizoen: van kou in het voorjaar tot extreme neerslag, langdurige droogteperioden en zomerstormen.
22 Januari 2019

Fotoreportage Agrifoto.nl

Oogstwerk van Iowa tot Drenthe

Akkerbouwers over heel de wereld waren aan het einde van de maand oktober bezig met de oogst. In de provincie Drenthe met de suikerbietenoogst, terwijl in de Amerikaanse staat Iowa korrelmaïs werd gedorst.
19 November 2018

Fotoreportage Agrifoto.nl

Amerikaanse toestanden bij maïsoogst

De korrelmaïsoogst van deze herfst leek wel wat op die in de Verenigde Staten. Het gewas (en daarmee ook de korrel) was zeer droog, waardoor maaidorsers al vroeg hun werk konden doen.
12 November 2018

Fotoreportage Agrifoto.nl

Nagenieten van unieke maïsoogst

Op veel plaatsen in het zuiden en oosten van Nederland is de maïsoogst bijna ten einde. Het was een zeer bijzondere oogst. Afgezien van extreem lage opbrengsten, verliep de 'campagne' in een razend tempo. Akkerbouwers zijn nog erg druk.
2 Oktober 2018

Fotoreportage Agrifoto.nl

Suikerbieten en aardappelen vlot geoogst

Gunstige rooiomstandigheden zorgen ervoor dat de oogst van suikerbieten en aardappelen vlot verloopt. Dat geldt ook voor het restant van de oogst van snijmaïs, die inmiddels op veel plaatsen vergevorderd is.
27 September 2018

Fotoreportage Agrifoto.nl

Maïsoogst staat op ieders agenda

Op veel plekken loopt de maïsoogst op volle toeren, ondanks dat de campagne op sommige plaatsen al sinds half augustus gaande is. Van Limburg tot Groningen rijden de hakselaars.
24 September 2018

Fotoreportage Agrifoto.nl

Maïsoogst loopt op rolletjes tijdens nazomer

Door het gunstige nazomerweer loopt de oogst van maïs op rolletjes. Vastzittende wagens zijn er dit jaar nauwelijks bij en door de droogte konden loonbedrijven al zeer vroeg van start gaan, waardoor de oogst vlot verliep.
20 September 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden