Machiel Boons

Inside Uien

Uienmarkt stevent af op rustige Kerst

De uienmarkt stevent af op een rustige Kerst, zegt DCA Marktexpert Machiel Boons. Er is deze week sprake van een kalme markt. Meer over de noteringen en de markt hoor je in deze wekelijkse update van de uienmarkt.
18 December 2020

Inside Uien

Uienexport opnieuw over magische grens heen

De uienexport noteert voor de derde week op rij boven de magische grens van 40.000 ton. 'Een fantastisch exportjaar', aldus DCA-marktexpert Machiel Boons. Dit en meer over de uienmarkt hoor je in deze wekelijkse update over de markt, deze week in de vorm van een podcast.
11 December 2020

Inside Uien

Jongste exportcijfers verpulveren uienrecord

In week 45 is een volume van bijna 46.000 ton geëxporteerde uien gehaald, daarmee verpulveren we het oude record. Daarentegen is het op de beurs rustig. Meer over de uienmarkt hoor je in deze video-marktupdate met Machiel Boons.
27 November 2020

Inside Uien

Wanneer barst koopdrang los op uienmarkt?

Op dit moment wordt er weinig handel gedaan door verwerkers, zegt marktexpert Machiel Boons. Er zijn al voldoende posities, en de uienmarkt wordt nog wat afgetast. Wanneer zal het koopdrang los gaan barsten?
4 September 2020

Inside Uien

Prijs grove uien staat onder druk

Het is rustig in het koopgedrag van verpakkers en handelaren, zegt marktexpert Machiel Boons. Er is voldoende positie in de plantuien. Daarnaast zijn er de afgelopen tijd veel zaaiuien verkocht en deze voorraad is nog aanwezig. De komende weken komt er wellicht meer duidelijkheid over het vervolg van de Nederlandse uienmarkt.
28 Augustus 2020

Inside Uien

Rustige uienmarkt ondanks brede exportvraag

We hebben te maken met een brede afzet in de uienexport en een rustige markt bij de boer, zegt DCA-marktexpert Machiel Boons. Dit en meer hoor je in deze video-update over de uienmarkt.
6 September 2019

Inside Uien

Uienmarkt in Senegal is geopend

De geluiden uit de export zijn goed. Daarnaast kwam deze week naar buiten dat de markt in Senegal geopend is. Hierover vertelt DCA-marktexpert Machiel Boons meer in deze video-marktupdate.
30 Augustus 2019
akkerbouw uien uienbewaring

Nieuws Uienhandel.com

Nieuwe afzetvorm voor uientelers die niet bewaren

Uientelers die geen bewaarbox hebben of niet willen bewaren, kunnen komend najaar de uien op een andere wijze verkopen dan enkel af land. Uienhandel.com introduceert namelijk een nieuwe afzetvorm voor telers zonder eigen bewaring.
29 Mei 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden