Oogst 2019

aardappelen aardappeloogst

Nieuws Oogst 2019

MARS: 'Oogst in Frankrijk bijna laagste in 10 jaar'

De Europese Commissie onderschrijft in het MARS-bulletin de lage opbrengstverwachtingen van aardappelen, bieten en maïs in de Europese Unie. Voor Frankrijk komt de raming zelfs in de buurt van het laagste niveau sinds 10 jaar.
18 September 2019
peen peenareaal zaaien Boerenbusiness

Nieuws Twitterreportage

Akkerbouwers niet meer te houden op het land

Akkerbouwers zijn niet meer te houden. Goede weersvooruitzichten en mogelijk ook een markt van tekorten zorgen ervoor dat er al op vele plekken uien geplant en gezaaid worden. Ook aardappelen worden al gepoot en peen en bieten gezaaid.
26 Februari 2019
akkerbouw uien plantuien

Inside Akkerbouw

Eerste plantuien en aardappelen de grond in

Zon, hogere temperaturen en droge weersomstandigheden. In combinatie met een markt waarin tekorten zijn, geeft het akkerbouwers voldoende ingrediënten om de eerste plantuien te planten. Ook de eerste vroege aardappelen zullen volgende week waarschijnlijk gepoot worden.
15 Februari 2019
uien uienoogst zaaiuien

Inside Uien

CBS: meer uien dan eerder aangegeven

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft donderdag 31 januari de definitieve oogstraming van akkerbouwgewassen gepubliceerd, waaronder die van uien. Hoe verhouden deze cijfers zich ten opzichte van de schatting die in de herfst van 2018 is gepubliceerd?
31 Januari 2019

Marktflits Granen

Droogte blijft ook in 2019 een rol spelen

Ook in 2019 blijft de droogte en belangrijke rol spelen op de granenmarkt. De positieve prijsontwikkeling zorgt voor een stijging in het areaal. De omstandigheden om te zaaien zijn echter niet ideaal. Wat betekent dit voor oogst 2019?
1 Oktober 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden