Ruwvoerprijzen

gras melkveebedrijf kuilgras grasbalen kuilvoer

Analyse Ruwvoer

Grote regionale verschillen in vraag naar ruwvoer

Echt grote volumes in ruwvoer worden nu over het algemeen niet omgezet. Daar zijn fouragehandelaren het over het algemeen wel over eens. Wel is er een schifting tussen bedrijven die het druk hebben en handelaren waar het allemaal nog wel losloopt.
4 April 2023
ruwvoer perspulp

Analyse Ruwvoer

Veehouders zijn voorzichtig met aanschaffen van voer

De stemming op de ruwvoermarkt is moeilijk te peilen. Aan de ene kant loopt het werk bij fouragehandelaren gewoon door. Maar aan de andere kant zijn veehouders wel wat voorzichtiger met hoeveel ze kopen. Boeren zijn voorzichtig met de aankoop van duur voer dat achter af toch niet nodig was.
28 Maart 2023
gras ruwvoertour2020

Analyse Ruwvoer

Stemming op de voermarkt staat op kantelpunt

Wat er beschikbaar is, of op korte termijn komt, aan voer vindt vlot zijn weg naar afnemers, ook al liggen de prijzen op historisch hoge niveaus. De grote vraag die in de markt rondzingt is of dat ook zo blijft. Het weideseizoen staat alweer bijna voor de deur en op de wereldwijde en Europese markt hebben verschillende grondstoffen forse stappen omlaag gezet de laatste weken.
21 Maart 2023
kuilgras voeren

Analyse Ruwvoer

Goed kuilgras blijft moeilijk verkrijgbaar

Vraag naar ruwvoer is er voldoende maar het de kunst voor fouragehandelaren om daar ook aanbod bij te krijgen. Dat is in een notendop wat er aan de hand is op de ruwvoermarkt. Mede daarom is het tamelijk rustig in de handel.
14 Maart 2023
voer melkveebedrijf koeien ruwvoer koeienstal

Analyse Ruwvoer

Prijzen voor goed ruwvoer geven nog geen krimp

Stevige prijzen en weinig aanbod typeren de ruwvoermarkt op het moment. Bijproducten zijn en blijven zeer goed gevraagd terwijl er aan de aanbodkant weinig extra beschikbaar komt. Naar goed kuilgras neemt de vraag wat toe. Maar ook hier knelt het aanbod.
7 Maart 2023
ruwvoer weidehooi

Analyse Ruwvoer

Ruwvoermarkt blijft een echte vraagmarkt

Goed voer vindt vlot zijn weg naar afnemers. Naar bijvoorbeeld kuilgras en bijproducten is meer vraag dan aanbod. Het is voor verschillende fouragehandelaren dan ook een beetje schipperen om de klanten te kunnen beleveren.
28 Februari 2023
ruwvoer kuilvoer

Analyse Ruwvoer

Aanbod blijft aan de krappe kant op de ruwvoermarkt

De ruwvoermarkt maakt geen gekke sprongen. Het duurt nog even voor er nieuw gras beschikbaar komt en tot die tijd lijkt de markt niet echt te gaan schuiven. Vooral bijproducten blijven schaars. Maar ook wat er aan goed kuilgras en snijmaïs beschikbaar komt heeft zo een bestemming.
21 Februari 2023
bierbostel

Analyse Ruwvoer

Bijproducten worden schaarser op de voermarkt

De zon schijnt, het kwik loopt op en het land begint op te drogen. Toch is het zeker nog niet gezegd dat we een vroeg voorjaar krijgen. Veehouders die wat aan de schrale kant zitten in ruwvoer blijven dan ook aan de markt volgens fouragehandelaren. Druk is het niet maar wat er beschikbaar komt bijvoorbeeld aan goed kuilgras of mooie maïs vindt vlot een bestemming.
14 Februari 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox