Ruwvoerprijzen

bierbostel

Analyse Voer

Ruwvoervoerprijzen stabiel, bierbostel gewilder

De aanhoudende droogte wordt weliswaar steeds meer een thema, maar het zet de prijzen van ruwvoeders nog niet in beweging. Op de markt van bijproducten is wel sprake van een kentering, hoewel de prijzen nog niet aantrekken.
13 Juni 2023
grasbalen biologisch persen

Analyse Ruwvoer

Het weer is de smaakmaker op de ruwvoermarkt

Het is lastig te peilen wat er gebeurt op de ruwvoermarkt. Bij de kuilgras en weidehooi lopen oude oogst en nieuwe oogst door elkaar. Met directe tekorten aan voer bij veehouders valt het over het algemeen mee, maar met de droge jaren met tegenvallende ruwvoeropbrengsten nog vers in het geheugen nemen sommige boeren toch liever het zekere voor het onzekere.
6 Juni 2023
ruwvoer grasoogst Shovel

Analyse Ruwvoer

Kwaliteitsruwvoer komt tegen een prijs

De ruwvoermarkt blijft gespannen. Aan de vraagkant is het niet overdreven druk, maar veehouders die aan de markt zijn hebben weinig geduld. Aan de andere kant wordt er beperkt goed voer aangeboden. Boeren die normaal ruim in het ruwvoer zitten, kijken even aan hoe het groeiseizoen verder loopt.
30 Mei 2023
gras ruwvoer grasoogst

Analyse Ruwvoer

Grasoogst brengt nog weinig rust op voermarkt

De vraag naar ruwvoer blijft relatief groot voor deze tijd van het jaar. Het is natuurlijk niet de drukste periode van het jaar, maar handelaren melden goed werk te hebben. De beschikbaarheid van goed kuilgras en goede snijmaïs houdt niet over. In de bijproducten is het meer zoeken naar een balans al blijft maar ook hier valt de vraag zeker niet tegen.
23 Mei 2023
ruwvoer kuilgras

Analyse Ruwvoer

Ruwvoerprijzen blijven op relatief hoog niveau

De ruwvoermarkt blijft toch wel wat gespannen voor deze tijd van het jaar. Goed kuilgras vindt vlot kopers ondanks een over het algemeen goede eerste snede. Ook naar maïs blijft vraag al zijn er grote verschillen tussen handelaren. In de bijproducten is het beeld wat minder eenduidig.
16 Mei 2023
gras grasoogst ruwvoertour2020

Analyse Ruwvoer

Ruwvoermarkt heeft twee gezichten

De eerste snede gras zit bij veel veehouders onder het plastic en de gehaltes lijken volgens de eerste  berichten goed. Dat geeft wat lucht op de voermarkt. Maar het zaaien van maïs vordert maar matig, zeker op de zwaarder gronden en/of plaatsen waar veel regen is gevallen de laatste week. Dat heeft dan weer een wat prijshoudend effect op de markt.
9 Mei 2023
veevoer voer brok

Analyse Voer

Mengvoerprijzen nog lang niet op vooroorlogs niveau

De prijzen op de Nederlandse mengvoermarkt dalen gestaag. Zowel de brokken of korrels voor rundvee als voor varkens en biggen zijn de afgelopen maand in prijs gedaald. Als je de huidige ontwikkelingen op de grondstoffenmarkten bekijkt, ligt het tempo van de prijsdalingen niet hoog.
3 Mei 2023
gras grasoogst

Nieuws Ruwvoer

Het heel gekke gaat eraf op de voermarkt

De zon schijnt (bij tijd en wijle) maar echt vast lente weer met een beetje temperatuur wil het maar niet worden. Er wordt best een begin gemaakt met graskuilen maar het blijft wel stelen tussen de buien door. Dat het voorjaarswerk niet volgens het boekje gaat is ook merkbaar op de ruwvoermarkt, maar de top is er wel af nu.
2 Mei 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox