René Veldman

BB TV René Veldman

'Varkensprijs omhoog, maar markt blijft onzeker'

Hoewel de varkensprijzen dit voorjaar fors zijn opgelopen, is de lucht in de sector nog niet geklaard. Volgens René Veldman, sectormanager varkenshouderij bij Rabobank, zijn de vooruitzichten onzeker. Hij ziet geen directe aanleiding voor een verdere stijging van de varkensprijs.
22 April 2022
banken financieel rabobank

Nieuws Varkensmarkt

'Impact AVP groter dan coronavirus'

De uitbraak van het coronavirus zorgt voor veel onrust en spanning op de mondiale varkensmarkt. De spanningen bereiken echter niet het niveau van onzekerheid omtrent Afrikaanse varkenspest (AVP), zo stelt René Veldman, sectorspecialist varkenshouderij bij de Rabobank.
22 Juni 2020

BB TV Rene Veldman

'Veel stoppers boeren waarschijnlijk door'

Rene Veldman, sectorspecialist varkenshouderij bij de Rabobank, verwacht dat veel ingetekende stoppers voor de Warme Sanering besluiten toch door te boeren. In een gesprek met Wouter Baan geeft hij tevens aan dat zowel vermeerderaars als vleesvarkenshouders een goed jaar tegemoet gaan. 
7 Februari 2020

BB TV René Veldman

China komt 20 miljoen ton varkensvlees tekort

"Door de uitbraken van Afrikaanse varkenspest loopt het vleestekort in China op tot 20 miljoen ton", zegt René Veldman van Rabobank. Welke kansen brengt dit met zich mee voor de Nederlandse varkenshouders?
14 Oktober 2019

BB TV René Veldman

'Hoge varkensprijs is geen reden om niet te stoppen'

De plannen omtrent de warme sanering in de varkenshouderij zijn in week 18 gepresenteerd. Volgens René Veldman, sectorspecialist bij Rabobank, zijn de plannen in het veld goed ontvangen. Hij verwacht dat enkele honderden bedrijven zich voor de regeling inschrijven. 
6 Mei 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox