Bedrijfsnieuws Aviko Potato

aardappelen

Inside Aardappelen

Aviko komt met eerste resultaat proefrooiing

Aardappelverwerker Aviko heeft de resultaten van de eerste proefrooiing dit seizoen bekend gemaakt. Is het beeld vergelijkbaar met de proefrooiingen van de vroege aardappelen?
3 Augustus 2021
aardappelen poten Polen

Inside Aardappelen

Farm Frites en Aviko breiden uit in Polen

Farm Frites Poland SA – de joint venture tussen Farm Frites en Aviko Potato – gaat zijn productiecapaciteit in het Noord-Poolse Lębork uitbreiden. In 2023 moet de nieuwe productielijn voor frites operationeel zijn. De grootste klant van de aardappelverwerker is Polen.
26 Juli 2021
aardappelen Zetmeel zetmeelaardappelen

Nieuws Aardappelen

Fabriek Aviko Rixona in Oostrum flink op de schop

De Aviko Rixona fabriek in Oostrum wordt flink onderhanden genomen. De verwerkingscapaciteit wordt uitgebreid van 40 naar 60 ton per uur. De grote uitdaging daarbij is dat de fabriek open blijft tijdens de verbouwing.
10 Juni 2021
aardappelen Gewastour2020

Inside Aardappelen

Aviko Potato gaat voor langetermijncontract

Door een tweejarig vastprijscontract af te sluiten kunnen aardappeltelers bij Aviko Potato stabiliteit creëren in de contractprijzen. De verwerker wijzigt wel het maximaal aantal tonnen dat per hectare kan worden vastgelegd. Naar verwachting kan de pool daarom verder groeien. Ingestoken wordt op een stabilisatie van het areaal.
30 Januari 2021
Dick Zelhorst

Inside Aardappelen

Nieuw Chinees fritesavontuur sterkt Aviko

Twee jaar nadat de Chinese samenwerking tussen Aviko Potato en Snow Valley werd beëindigd, produceert het Nederlandse bedrijf opnieuw frites in China. Daarvoor heeft het een meerderheidsbelang in de lokale producent Hongyuan Louis genomen. Chief global supply officer Dick Zelhorst legt uit wat de stap betekent voor het bedrijf en voor de leden van Cosun.
8 Januari 2021
aardappelen af land fritesaardappelen

Inside Aardappelen

Historisch lage uitbetaling in Aviko af land pool

De prijsvorming van de af land pool van Aviko Potato is sterk beïnvloed door de coronacrisis, zo meldt de Aardappel Telers Commissie (ATC) dinsdag 8 december met de presentatie van het poolresultaat. Het resultaat ligt dan ook beduidend lager dan in de oogstjaren 2018 en 2019.
8 December 2020
aardappelen Innovator inschuren

Inside Aardappelen

Aviko maakt nabetaling poolaardappelen bekend

Aviko Potato heeft op 4 december de definitieve nabetaling op poolaardappelen voor oogst 2019 bekendgemaakt. Aangezien voor de pool gebruik is gemaakt van de compensatieregeling voor fritesaardappelen, heeft het definitieve resultaat even op zich laten wachten.
4 December 2020
aardappelen akkerbouw aardappeloogst

Inside Aardappelen

70% aardappelen in Benelux nog te rooien

Tussen de buien door hebben aardappeltelers afgelopen week mondjesmaat kunnen rooien. Vooral in het zuidwesten moesten de rooiers noodgedwongen stil blijven staan. Telers in de kustregio's gaan een week tegemoet met potentieel veel neerslag. Niet alleen in Nederland, maar ook zuidelijker.
5 Oktober 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox