Bedrijfsnieuws Aviko Potato

Dick Zelhorst

Inside Aardappelen

Nieuw Chinees fritesavontuur sterkt Aviko

Twee jaar nadat de Chinese samenwerking tussen Aviko Potato en Snow Valley werd beëindigd, produceert het Nederlandse bedrijf opnieuw frites in China. Daarvoor heeft het een meerderheidsbelang in de lokale producent Hongyuan Louis genomen. Chief global supply officer Dick Zelhorst legt uit wat de stap betekent voor het bedrijf en voor de leden van Cosun.
8 Januari 2021
aardappelen af land Agrifoto2 fritesaardappelen

Inside Aardappelen

Historisch lage uitbetaling in Aviko af land pool

De prijsvorming van de af land pool van Aviko Potato is sterk beïnvloed door de coronacrisis, zo meldt de Aardappel Telers Commissie (ATC) dinsdag 8 december met de presentatie van het poolresultaat. Het resultaat ligt dan ook beduidend lager dan in de oogstjaren 2018 en 2019.
8 December 2020
aardappelen Innovator inschuren Agrifoto2

Inside Aardappelen

Aviko maakt nabetaling poolaardappelen bekend

Aviko Potato heeft op 4 december de definitieve nabetaling op poolaardappelen voor oogst 2019 bekendgemaakt. Aangezien voor de pool gebruik is gemaakt van de compensatieregeling voor fritesaardappelen, heeft het definitieve resultaat even op zich laten wachten.
4 December 2020
aardappelen akkerbouw aardappeloogst

Inside Aardappelen

70% aardappelen in Benelux nog te rooien

Tussen de buien door hebben aardappeltelers afgelopen week mondjesmaat kunnen rooien. Vooral in het zuidwesten moesten de rooiers noodgedwongen stil blijven staan. Telers in de kustregio's gaan een week tegemoet met potentieel veel neerslag. Niet alleen in Nederland, maar ook zuidelijker.
5 Oktober 2020
aardappeloogst Agrifoto

Inside Aardappelen

Aardappeloogst wordt stelen tussen de buien door

Waar menigeen begin vorige week nog moest beregenen om aardappelen te kunnen rooien, is de situatie een week later 180 graden gedraaid. Veel gebieden werden op flink wat neerslag getrakteerd. Het binnenhalen van de hoofdoogst is voorlopig een kwestie van stelen tussen de buien door.
29 September 2020
aardappelen aardappeloogst Agrifoto

Inside Aardappelen

Aardappeloogst blijft in lijn met gemiddelde

North-western European Potota Growers (NEPG) verwacht dat de aardappeloogst in Noordwest-Europa dit seizoen rond het 5-jarig gemiddelde uitkomt. Ook nieuwe proefrooicijfers van Aviko wijzen op een gemiddelde oogst. Daarnaast adviseert de NEPG aardappeltelers om het areaal volgend seizoen fors te verminderen.
7 September 2020
aardappelen aardappeloogst Agrifoto Fontane

Inside Aardappelen

Proefrooiingen tonen forse achterstand aardappelen

Dat de toch wel weer bijzondere weersomstandigheden dit seizoen een groot effect hebben op de ontwikkeling van de gewassen is duidelijk zichtbaar in nieuwe proefrooigegevens van PCA, Fiwap én Aviko. Alhoewel de hittegolf van afgelopen dagen in deze cijfers nog niet is meegenomen, is al duidelijk zichtbaar dat de gewassen een forse achterstand hebben op het meerjarig gemiddelde.
18 Augustus 2020
aardappelen Agrifoto Innovator

Inside Aardappelen

Proefrooiing Aviko volgt lijn van 2016

Door het groeizame weer zijn de aardappelgewassen over het algemeen zeer vitaal te noemen, zo bleek vorige week uit de eerste proefrooicijfers van Aviko Potato. Wat laten de tweede proefrooigegevens zien?
4 Augustus 2020

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief