Bedrijfsnieuws Agrico

aardappelen pootgoed Agrico zakken

Nieuws Aardappelen

Flink hogere indicatieprijs van Agrico voor oogst 2023

Pootgoedhandelshuis Agrico heeft gisteren (maandag 29 april) de gemiddelde indicatieprijs voor pootgoed bekendgemaakt aan zijn telers. Deze komt uit op €51,40 per 100 kilo, terwijl Agrico ook een eigen indicatieprijs presenteert voor de bovenmaat sortering vanwege de grote hoeveelheid bovenmaat van oogst 2023. Daarnaast heeft de coöperatie uiteindelijk bijna alle contractvolumes kunnen uitleveren.
30 April 2024
aardappelen Agrico zakken

Nieuws Aardappelen

Agrico breidt areaal uit door overname TPC

Pootgoedhandelshuis Agrico is van plan de pootgoedtak van The Potato Company (TPC) over te nemen, zo hebben beide bedrijven vandaag bekend gemaakt. TPC gaat als volwaardige dochteronderneming deel uitmaken van Agrico.
19 Februari 2024
pootgoed Agrico

Nieuws Aardappelen

Omzet Agrico boven €400 miljoen door hoge prijzen

Aardappelcoöperatie Agrico uit Emmeloord schrijft over dit jaar een omzet die voor het eerst dit seizoen door de €400 miljoen heen gaat. Een recordbedrag van €233 miljoen is aan de leden uitbetaald. Zowel de verkoop van pootgoed- als consumptieaardappelen leverde meer euro's op. Dat is te danken aan de fors hogere aardappelprijzen. Ook in het buitenland werd meer verdiend door de dochterbedrijven.
18 December 2023
aardappelen pootgoed Agrico zakken

Nieuws pootaardappelen

Agrico neemt pootgoed activiteiten Royal ZAP over

Pootgoedhandelshuis Agrico neemt de pootgoedactiviteiten over van het Noord-Hollandse Royal ZAP. Door deze overname kan Agrico zijn groeidoelstelling blijven realiseren en aan de pootgoedvraag voldoen. Het personeel van Royal ZAP gaat ook over naar Agrico, waardoor kennis van de markt en uit het veld gewaarborgd blijven.
26 September 2023
aardappelen pootgoed Agrico zakken

Nieuws Aardappelen

Agrico verwacht fors hogere prijs voor oogst 2022

Pootgoedhandelshuis Agrico heeft vandaag (dinsdag 2 mei) de gemiddelde indicatieprijs voor pootgoed bekendgemaakt. De indicatieprijs ligt aanzienlijk hoger dan in 2021. Daarnaast zijn alle fritesrassen volledig uitverkocht.
2 Mei 2023
aardappelen pootgoed Agrico zakken

Nieuws pootaardappelen

Agrico boekt recordomzet ondanks moeizaam seizoen

Pootgoedhandelshuis Agrico heeft in het boekjaar 2021/22 een recordomzet weten neer te zetten. Hierdoor lukte het om ondanks de directe kostenstijging de uitbetaling aan telers toch met bijna 20% te verhogen. Dat terwijl het een uitdagend seizoen was vol moeilijkheden.
19 December 2022
Mark Zuidhof

Nieuws Aardappelen

Bestuurswissel in top pootgoedconcern Agrico

Pootgoedhandelshuis Agrico stelt per 16 september Mark Zuidhof aan als Operationeel directeur (COO). Zuidhof zal samen met de zittend directeur Jan van Hoogen de directie van Agrico vormen. Per 1 januari 2024 zal Van Hoogen terug treden als directeur en zijn taken volledig aan Zuidhof over te dragen.
12 September 2022
aardappelen pootgoed Agrico zakken

Nieuws Pootgoed

'Graantekort biedt kans voor export pootgoed'

De aardappelcoöperatie Agrico heeft de uitbetalingsprijzen voor pootgoed en consumptieaardappelen bekend gemaakt. Corona heeft voor het tweede jaar oprij grote invloed op de afzet gehad. De prijs heeft er dit jaar vergeleken met vorig jaar minder onder te lijden gehad.
8 Juli 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden