Agribusiness Award

BB TV Patrick Piessens

'Nucrop als mogelijk alternatief voor glyfosaat'

De derde genomineerde innovatie voor de Boerenbusiness Agribusiness Award 2022 is de Nucrop machine van Crop.Zone, Nufarm en importeur Kamps de Wild. Middels elektrocutie - en met behulp van een geleidingsvloeistof - doodt de machine het aardappelloof. Ook ziet de fabrikant goede kansen voor onkruidbestrijding, bijvoorbeeld om glyfosaat te vervangen. Dat vertelt productspecialist Patrick Piessens in de Boerenbusiness Studio.
22 November 2022

BB TV Paul Andela

'Onkruidrobot halveert kosten onkruidbestrijding'

Andela Techniek & Innovatie brengt in 2023 zijn eerste serie wiedrobots op de markt. De 9 meter brede ARW-912 is na twee jaar productierijp en inzetbaar in onder andere uien en wortelen.
15 November 2022

BB TV Agribusiness award

Mini LG Lab maakt vers gras meten toegankelijker

De Boerenbusiness Agribusiness Award van 2020 ging naar Limagrain met het LG Lab, een digitaal hulpmiddel voor het meten van de samenstelling van vers gras. Ondertussen is ook een mini LG LAB op de markt. Commercieel manager Jos Groot Koerkamp vertelt wat de kosten en baten van deze innovatie zijn. De winnaar van de Agribusiness Award 2022 wordt op donderdag 24 november bekendgemaakt. De genomineerden hiervoor zijn: Andela techniek, Piglet Treatment System en Kamps de Wild. 
13 November 2022

BB TV Twan Claessens

Varkens met antibioticavrij leven verwaarden in keten

Varkensvlees met een Antibioticavrij Leven Garantie levert in de Verenigde Staten een meerwaarde van zo'n $30 per dier op. In Nederlands is dat nog niet zo, maar de potentie is er volgens Twan Claessens van Piglets Treatment Systems wel. Met een gesloten antibiotica registratiesysteem stelt hij ketens in staat om een varken van geboorte tot slachthuis foutloos te monitoren. Met deze innovatie is Piglets Treatment Systems genomineerd voor de Boerenbusiness Agribusiness Award 2022. 
8 November 2022
Kamps de Wild

Boerenbusiness Agribusiness Award

Kamps de Wild derde finalist Award

De jury van de Agribusiness Award heeft dit jaar drie bedrijven met hun product of dienst genomineerd. Boerenbusiness feliciteert Kamps de Wild als derde en laatste genomineerde voor de Agribusiness Award 2022. Het bedrijf heeft zijn product Nucrop voor de Award aangemeld.
27 Oktober 2022
agribusiness award Piglet Treatment System

Boerenbusiness Agribusiness Award

Piglets Treatment System finalist Award 2022

De jury van de Agribusiness Award heeft dit jaar drie bedrijven met hun product of dienst genomineerd. Boerenbusiness feliciteert Piglets Treatment System als tweede genomineerde voor de Agribusiness Award 2022. Het bedrijf heeft zijn Health System voor de Award aangemeld.
27 Oktober 2022
agribusiness award Andela Techniek

Boerenbusiness Agribusiness Award

Andela Techniek finalist Agribusiness Award 2022

De jury van de Agribusiness Award heeft dit jaar drie bedrijven met hun product of dienst genomineerd. Boerenbusiness feliciteert Andela Techniek als eerste genomineerde voor de Agribusiness Award 2022. Het bedrijf heeft de Robot Weeder ARW-912 voor de Award aangemeld.
27 Oktober 2022
agribusiness award

Boerenbusiness Agribusiness Award

Strijd om Agribusiness Award gaat door

De vakjury van de Agribusiness Award 2022 maakt op 27 oktober bekend welke innovaties door gaan naar de finale. Elke twee uur, beginnend om 10.00 uur, wordt er één finalist bekendgemaakt op Boerenbusiness.nl en de bijbehorende social mediakanalen.
20 Oktober 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox