Tarweareaal 2020

akkerbouw tarweveld tarwe - agri

Inside Granen & Grondstof

Verenigd Koninkrijk stelt tarweoogst omlaag bij

In het Verenigd Koninkrijk is de tarweoogst voor seizoen 2020 lager uitgevallen dan eerder in het seizoen werd verwacht, zo maakte overheidsinstantie Defra recent bekend. Opvallend is dan ook dat het tarwe-areaal in 2021 naar verwachting verder toeneemt.
11 Januari 2021
tarwe - food

Inside Granen & Grondstof

Europees areaal zachte tarwe naar hoogtepunt

Het Europese areaal van zachte tarwe zal in seizoen 2021 naar verwachting uitkomen op het hoogste punt in de afgelopen 5 jaar, zo verwacht marktbureau Strategie Grains. De verbeterde zaaiomstandigheden, hogere prijzen en de toegenomen vraag zijn hier de voornaamste redenen voor.
25 November 2020
tarwe - agri

Inside Akkerbouw

Zeeland en Groningen zwaargewicht in graanteelt

Het areaal tarwe krimpt dit jaar met een forse 9,5%. Tegelijk is de oppervlakte gerst met 17% toegenomen. Vooral de zomergranen breiden dit jaar fors uit, wat geheel aan het natte najaar te wijten is. Het areaal gaat lokaal fors onderuit, tot wel 35%.
31 Juli 2020
maisoogst Verenigde Staten Boerenbusiness

Inside Granen & grondstof

Areaal tarwe in de VS daalt naar dieptepunt

Het tarwe-areaal in de Verenigde Staten (VS) komt dit jaar uit op een historisch laag niveau. Het areaal krimpt 2% ten opzichte van vorig jaar. Tegelijktijd is er juist fors meer soja en maïs geplant is.
1 Juli 2020
zaaien graan - agri

Inside Granen & Grondstof

Schade opmaken na natte winter bij granen

Nu het voorjaar zich eindelijk aandient in Europa kan de balans worden opgemaakt aangaande de graanarealen. Uit een eerste Duitse prognose blijkt dat het tarwe-areaal met 6% afneemt. In de Zwarte Zee regio speelt ondertussen aanhoudende droogte een rol.
16 Maart 2020

Marktflits Granen

Duitse en Franse tarweareaal krimpt fors

De tarweprijs wordt ondersteund door een fors krimpend tarwe areaal in Frankrijk en Duitsland. Tegelijkertijd stijgt het areaal in Rusland. Marktexpert Anne Jan Doorn gaat in op de cijfers in deze granenflits.
23 December 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden