Bedrijfsnieuws Agrifirm

Dick Hordijk

Interview Dick Hordijk

'Als Agrifirm nu de tering naar de nering zetten'

Voor Dick Hordijk was 2023 niet zijn gemakkelijkste jaar als CEO van Agrifirm, hoewel de vraag is of die in de afgelopen acht dienstjaren er überhaupt tussen hebben gezeten. De coöperatie moest een verlies van €3,6 miljoen incasseren door een lappendeken aan oorzaken. De volatiele grondstoffenmarkten vormen een enorme uitdaging, net zoals de tegenwind in China en België. Ook de Nederlandse thuismarkt met krimpende dieraantallen geeft de nodige hoofdbrekens, al wordt hier nog wel geld verdiend om een bescheiden dividend aan de leden uit te keren. Hordijk is duidelijk: 'We moeten nu de tering naar de nering zetten, maar ik ga ervan uit dat de rode cijfers een incident zijn.'
27 Maart 2024
Agrifirm

Nieuws Jaarcijfers

Miljoenenverlies dwingt Agrifirm tot reorganisatie

Voor het eerst sinds de fusie in 2010 moet Agrifirm rode cijfers incasseren. Desondanks is er nog wel ruimte voor een beperkte nabetaling. Naast het verlies hebben ook de voerafzetcijfers opnieuw een flinke knauw gekregen. De groengele coöperatie uit Apeldoorn zit in zwaar vaarwater en is daarom genoodzaakt tot reorganiseren.
27 Maart 2024
veevoer voer brok brokken varkensvoer

Analyse Voer

Middelgrote voercoöperatie ook vatbaar voor krimp

Middelgrote voercoöperaties in ons land wisten in de afgelopen jaren tegen de klippen op te groeien. De snel krimpende dieraantallen leek bedrijven als ABZ De Samenwerking, AgruniekRijnvallei en Voergroep Zuid weinig te deren, maar kijkend naar de jaarcijfers over 2023 blijkt dat dat ongebreidelde groei ook voor deze bedrijven geen vanzelfsprekendheid meer is.
26 Maart 2024
graanoogst tarweoogst graan - agri

Nieuws Granen

Dit doen de poolprijzen graan bij Agrifirm

Agrifirm heeft de graanpoolprijzen voor oogst 2022 bekend gemaakt. De graanmarkt was tijdens de oogst historisch hoog, maar is de afgelopen maanden behoorlijk in elkaar gezakt. Waar komen de poolprijzen van Agrifirm op uit?
26 Mei 2023
Agrifirm Dick Hordijk

Interview Dick Hordijk (Agrifirm)

'Nederlands vee wordt straks anders gevoerd'

Bij coöperatie Agrifirm was het voervolume, de nettowinst en de nabetaling aan de leden over 2022 net allemaal wat minder. CEO Dick Hordijk zit echter niet bij de pakken neer en kijkt in een interview met Boerenbusiness ook naar de lange termijn, waarin Agrifirm de leden wil ondersteunen in het uitvoeren van de transitie naar een duurzamere landbouw.
29 Maart 2023
Agrifirm

Nieuws Jaarcijfers 2022

Tegenwind zichtbaar in resultaat Agrifirm

2022 was voor Agrifirm naar eigen zeggen een uitdagend jaar, voornamelijk ingegeven door de volatiele grondstofprijzen als gevolg van de oorlog in Oekraïne. De winst en daarmee het dividend voor de leden doen daardoor een behoorlijk stap terug. Ook de voerafzet is onderhevig aan erosie, terwijl de plantaardige afzet wel toeneemt.
29 Maart 2023
Agrifirm

Achtergrond Ketensamenwerking

Agrifirm kruipt steeds meer terug in oude rol

Agrifirm profileert zich meer als een soort ketenregiseur. Daarmee beweegt de groengele boerencoöperatie min of meer terug naar de rol die ze ooit vervulden, maar in 2014 bewust loslieten om zich volledig te kunnen focussen op de kernactiviteiten. Nu zoekt Agrifirm de consument juist weer op.
10 November 2022
Agrifirm Dick Hordijk

Nieuws Agrifirm

'We moeten met elkaar de hele keten verbeteren'

'Agrifirm durft zijn nek uit te steken, zelfs als het verdienmodel nog niet helemaal zeker is'', zegt CEO Dick Hordijk op de jongerendag van de coöperatie. Daar gaat het veel over het toekomstperspectief van de jonge boer. Iets waar Agrifirm ook een rol in speelt. 
1 September 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden