Bedrijfsnieuws Agrifirm

tarwe tarweoogst Agrifoto

Nieuws Granen

Recordprijs voor granenpool Agrifirm

Agrifirm betaalt een recordprijs uit in hun granenpools voor oogstjaar 2021, die zeker in het laatste decennia niet is gezien. De coöperatie heeft kunnen profiteren van een sterk vragende markt. Voertarwe levert €256,50 per ton. Voor baktarwe ligt dat resultaat €7,50 hoger. Vooral de bewaarders zijn afgelopen seizoen goed af. Daar lopen de prijzen op tot €337,50. Ook de brouwgerst zet sterke prijzen neer.
18 Mei 2022
Agrifirm Dick Hordijk

Interview Dick Hordijk

'Geen leveringsproblemen voor voer en kunstmest'

Ja de voer- en kunstmestvoorraden zijn krap, maar Agrifirm-topman Dick Hordijk voorziet op korte termijn geen leveringsproblemen. De marktomstandigheden zijn door de oorlog in Oekraïne nog meer gespannen dan die vorig jaar. Toen bleef de winst van de coöperatie redelijk overeind, net als het dividend van €25 miljoen dat terugvloeit naar de leden. Dat is volgens de CEO geen sigaar uit eigen doos. 'Niemand betaalt zoveel terug dan wij, terwijl onze prijzen concurrerend zijn.'
30 Maart 2022
Agrifirm Agrifoto zaaizaad

Nieuws Jaarcijfers 2021

Voerafzet en winst vallen lager uit bij Agrifirm

Ondanks een daling van de nettowinst kijkt Agrifirm tevreden terug op het resultaat 2021. Het dividend dat naar de leden terugvloeit blijft redelijk op peil. Door de hoge grondstofprijzen is de kasstroom wel behoorlijk opgedroogd. Daarbij hebben buitenlandse deelnemingen hebben het lastig wat een negatieve invloed heeft op het resultaat.  
30 Maart 2022
Agrifirm

Nieuws Samenwerking

Agrifirm steekt geld in impactinvesteerder

Cooperatie Agrifirm gaat samenwerken met impact investeerder Astanor Ventures. Astanor investeert in ‘impactgedreven agrifood tech start-ups’ die een rol kunnen spelen bij de aanpak van uitdagingen als klimaatverandering, biodiversiteit, circulariteit en gezondheid.
22 Maart 2022

BB TV Kai Kikkers (Triferto)

Triferto gaat meststoffen inkopen voor Agrifirm

Triferto Fertilizers en Agrifirm gaan samenwerken in de inkoop van meststoffen. In deze overeenkomst is afgesproken dat Triferto vanaf het komende meststoffenseizoen 2022/23, die begint op 1 juli, de volledige inkoop en logistiek voor Agrifirm gaat verzorgen. Kai Kikkers, de CEO van Triferto, licht in een interview met Boerenbusiness de achtergronden van de samenwerking toe.
24 Februari 2022
Agrifirm Dick Hordijk

Nieuws Boerderijverkoop

Agrifirm investeert in boerderijverkoop en begrip

Coöperatie Agrifirm lanceert het nieuwe retailconcept, BOER&NLekker, waarbij consumenten de producten zelf bij de boer kunnen ophalen. CEO Dick Hordijk heeft er hoge verwachtingen van. Zowel als middel om het boereninkomen te verbeteren als om het boer-burger-begrip te vergroten. En de korteketenmarkt groeit enorm hard. In coronatijd is die verdubbeld naar een omzetwaarde van €2 miljard.
19 Februari 2022
Dick Hordijk

Nieuws Dick Hordijk (Agrifirm)

'Boer kan niet duurzaam én goedkoop produceren'

'Als we willen dat de boer aan milieueisen voldoet, dan moet de consument bereid zijn meer te betalen in de supermarkt', stelt CEO van Agrifirm, Dick Hordijk. 'De consumenten moeten meer bewust worden van de herkomst van voedsel en wat de impact is van de keuzes die ze maken. De oplossing van bijvoorbeeld het stikstofprobleem ligt deels in hun handen.'
14 Februari 2022
gras grasland melkveebedrijf maaien ruwvoer kuilgras

Ruwvoertour Terugblik op 2021

Analyse gras: grote variatie per snede en gebied

Het grasseizoen 2021 kenmerkt zich bij de melkveehouders die deelnamen aan de Boerenbusiness Ruwvoertour in een grote variatie per snede, maar gemiddeld gezien best goed. Over het algemeen kijken de melkveehouders dan ook vrij positief terug op de behaalde resultaten. Daarom de hoogste tijd voor een analyse van de graskuilen.
30 December 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief