Bedrijfsnieuws Agrifirm

Agrifirm

Achtergrond Ketensamenwerking

Agrifirm kruipt steeds meer terug in oude rol

Agrifirm profileert zich meer als een soort ketenregiseur. Daarmee beweegt de groengele boerencoöperatie min of meer terug naar de rol die ze ooit vervulden, maar in 2014 bewust loslieten om zich volledig te kunnen focussen op de kernactiviteiten. Nu zoekt Agrifirm de consument juist weer op.
10 November 2022
Agrifirm Dick Hordijk

Nieuws Agrifirm

'We moeten met elkaar de hele keten verbeteren'

'Agrifirm durft zijn nek uit te steken, zelfs als het verdienmodel nog niet helemaal zeker is'', zegt CEO Dick Hordijk op de jongerendag van de coöperatie. Daar gaat het veel over het toekomstperspectief van de jonge boer. Iets waar Agrifirm ook een rol in speelt. 
1 September 2022
FrieslandCampina soja - agri

Nieuws melk

Eerste ontbossingsvrije soja aangekomen in Nederland

De eerste scheepsladingen met gegarandeerd ontbossingsvrije soja uit Zuid-Amerika zijn onlangs in Drachten afgeleverd. Deze gebeurtenis markeert een nieuwe stap in de pilot van Agrifirm en FrieslandCampina om zo duurzaam mogelijke soja te gebruiken. De pilot werd vorig najaar aangekondigd.
28 Juli 2022
veevoer brok brokken varkensvoer

Analyse Voer

Hoe voerbedrijven omgaan met krimpende veestapel

De Nederlandse voersector was altijd al competitief, maar door de krimpende dieraantallen intensiveert de strijd. De komende jaren zal dit gevecht waarschijnlijk nog heviger worden. Hoewel boeren in alle hevigheid tegenstribbelen, hangt het stikstofbeleid als het zwaard van Damocles boven de veehouderij. Hoe presteren de grote en middelgrote voerbedrijven in tijden van krimp?
15 Juli 2022
tarweoogst Agrifoto tarwe - agri

Nieuws Granen

Recordprijs voor granenpool Agrifirm

Agrifirm betaalt een recordprijs uit in hun granenpools voor oogstjaar 2021, die zeker in het laatste decennia niet is gezien. De coöperatie heeft kunnen profiteren van een sterk vragende markt. Voertarwe levert €256,50 per ton. Voor baktarwe ligt dat resultaat €7,50 hoger. Vooral de bewaarders zijn afgelopen seizoen goed af. Daar lopen de prijzen op tot €337,50. Ook de brouwgerst zet sterke prijzen neer.
18 Mei 2022
Agrifirm Dick Hordijk

Interview Dick Hordijk

'Geen leveringsproblemen voor voer en kunstmest'

Ja de voer- en kunstmestvoorraden zijn krap, maar Agrifirm-topman Dick Hordijk voorziet op korte termijn geen leveringsproblemen. De marktomstandigheden zijn door de oorlog in Oekraïne nog meer gespannen dan die vorig jaar. Toen bleef de winst van de coöperatie redelijk overeind, net als het dividend van €25 miljoen dat terugvloeit naar de leden. Dat is volgens de CEO geen sigaar uit eigen doos. 'Niemand betaalt zoveel terug dan wij, terwijl onze prijzen concurrerend zijn.'
30 Maart 2022
Agrifirm Agrifoto zaaizaad

Nieuws Jaarcijfers 2021

Voerafzet en winst vallen lager uit bij Agrifirm

Ondanks een daling van de nettowinst kijkt Agrifirm tevreden terug op het resultaat 2021. Het dividend dat naar de leden terugvloeit blijft redelijk op peil. Door de hoge grondstofprijzen is de kasstroom wel behoorlijk opgedroogd. Daarbij hebben buitenlandse deelnemingen hebben het lastig wat een negatieve invloed heeft op het resultaat.  
30 Maart 2022
Agrifirm

Nieuws Samenwerking

Agrifirm steekt geld in impactinvesteerder

Cooperatie Agrifirm gaat samenwerken met impact investeerder Astanor Ventures. Astanor investeert in ‘impactgedreven agrifood tech start-ups’ die een rol kunnen spelen bij de aanpak van uitdagingen als klimaatverandering, biodiversiteit, circulariteit en gezondheid.
22 Maart 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief