Landbouwexport

grond verenigd koninkrijk Boerenbusiness

Nieuws Export

Landbouwexport VK goed voor €922 miljoen

In 2019 bedroeg de uitvoer van Nederlandse landbouwproducten naar het Verenigd Koninkrijk €922 miljoen. Dat is niet zo gek want, na Duitsland is het Britse eiland de belangrijkste handelspartner. Dit becijfert CBS, op aanvraag van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.
26 Mei 2020
Italie

Achtergrond Export

Corona treft Italiaanse landbouw keihard

Na enige onduidelijkheid is de in- en uitvoer van Italiaanse levensmiddelen gegarandeerd. Agrarische belangenorganisaties spreken van een 'aanval op het agrofoodcomplex', vanwege de coronamaatregelen die afgelopen weekend drastisch zijn uitgebreid.
9 Maart 2020
Coronavirus

Inside Export

Handel moet diep in buidel tasten voor koelcontainer

De problemen met de beperkte beschikbaarheid van koelcontainers (reefers) stapelen zich op. Door de uitbraak van het coronavirus staan veel containers vast in de havens. Exporteurs betalen door schaarste vaak de hoofdprijs.
4 Maart 2020
aardappelen aardappelexport

Inside Aardappelmarkt

Export aardappelen verloopt stukken beter

De NAO (Nederlandse Aardappel Organisatie) heeft de exportcijfers tot en met januari 2020 gepubliceerd. Uit de cijfers blijkt dat de export van consumptie- en industrieaardappelen een stuk beter loopt dan vorig seizoen.
2 Maart 2020
export haven Scheepvaart

Inside Export

Storm en coronavirus hinderen agrarische export

Exporteurs van onder meer uien, aardappelen, zuivel en vlees ondervinden hinder door het coronavirus. Honderdduizenden reefercontainers staan naar verluidt vast in China. Bovendien lopen door het stormachtige weer veel vrachten in de Nederlandse havens vertraging op.
19 Februari 2020
Boerenbusiness

Opinie Ron Mulders

Vier ontwikkelrichtingen voor Nederlandse boer

De boerenprotesten van de afgelopen maanden gaan ongetwijfeld leiden tot nieuwe afspraken tussen boeren en tuinders en de overheid. Maar leiden die afspraken tot een wezenlijk betere marktpositie voor onze boeren en tuinders? Vier ontwikkelrichtingen voor een betere marktpositie voor onze boeren en tuinders.
27 Januari 2020

BB TV Feiten

Record landbouwexport in 2019. Hier de feiten.

De Nederlandse landbouwexport heeft in 2019 records gebroken. Hoe is deze waarde opgebouwd en wat maakt Nederland mondiaal de tweede exporteur? Cor Pierik, hoofd landbouw van CBS, strooit met feiten over export én import.
17 Januari 2020
export haven transport trein spoorwegen

Nieuws Sectorprognose

ABN Amro verwacht ook in 2020 stevige export

De export van Nederlandse voedingsproducten is in 2019 gemiddeld 5% gegroeid. ABN Amro verwacht dat die hogere vraag vanuit het buitenland dit jaar standhoudt. Uitdagingen zitten met name aan de aanbodzijde.
16 Januari 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden