Melkveehouderij Europa

veevoer koeien voerhek

Inside Melk

Zuivel moet zich lokaler èn mondialer ontwikkelen

De melkveehouderij en zuivelindustrie in de EU staan in de komende jaren voor een lastige opgave. Ze moeten zowel beter lokaal en regionaal ingebed raken, als beter kunnen meedraaien in de internationale context. Een van de gevolgen is een verminderde concurrentiekracht.
1 Oktober 2021
kaas kaasproductie

Business Zuivel

Kaas is enige lichtpuntje in Europese zuivelexport

Europa is wereldwijd een grote zuivelexporteur. Over de eerste 5 maanden van het jaar werd er van een aantal zuivelproducten lagere volumes geëxporteerd dan vorig jaar. Alleen de kaasexport realiseerde een groei. Wat betekent dit voor de positie van Europa op de wereldmarkt?
19 Augustus 2021
Danone

Nieuws Melk

Hogere omzet voor Franse Danone

De Franse levensmiddelengigant Danone heeft na een aantal mindere kwartalen haar verkopen weer weten te vergroten. Na een teruggang in de omzet van 3,7% in het eerste kwartaal, steeg de omzet in het tweede kwartaal met 6,6% ten opzichte van dezelfde periode in 2020.
30 Juli 2021
zuivel boter

Inside Business Zuivel

Boter het zwarte schaap in groeiende EU zuivelexport

De Europese export van zuivelproducten is over het algemeen gestegen in het eerste kwartaal van het jaar. Zowel de uitvoer van kaas als melkpoeders is gegroeid. De boterexport was daarentegen is stevig afgenomen. Hoe zit dat?
28 Mei 2021
zuivel

Business melk

Hoe was de start van 2021 voor Europese zuivelsector?

Over de eerste 2 maanden van het jaar heeft Europa minder melk geproduceerd dan vorig jaar. Ierland was een van de weinige positieve uitschieters. Wat heeft dit voor gevolgen gehad voor de productie van verschillende zuivelproducten en hoe bewoog de export?
29 April 2021
zuivel boter

Inside Melk

Europa exporteert meer boter en volle melkpoeder

De Europese uitvoer van boter en volle melkpoeder is vorig jaar fors gestegen. Magere melkpoeder was minder populair en de export hiervan slonk. Europa blijft hiervan wereldwijd wel een grote exporteur.
25 Februari 2021
koeien Boerenbusiness

Achtergrond Melk

Welke zuivelkansen liggen in Oost-Afrika?

Melkveehouderij in Oost-Afrika. Als je eraan denkt, dan zijn de vooroordelen vaak snel gevormd. Dat beeld klopt niet altijd. Er zijn flink wat kansen voor het Nederlandse zuivelbedrijfsleven in onder andere Ethiopië, Kenia, Tanzania, Uganda en Rwanda.
19 Februari 2021
Brussel EuropeseUnie Europa

Business Zuivel

Is Brusselse bemoeienis op zuivelmarkt wenselijk?

De Europese Unie moet marktmaatregelen aan de Europese zuivelsector overlaten, zegt Europarlementariër Jan Huitema (VVD). Ook FrieslandCampina is van mening dat de zuivelhervormingen die het Europese Parlement voorstelt averechts werken.
4 December 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox