Holland Dairy Producers

koeien

Opinie Dick van Selm

Melkveehouder mist deel prijsstijging zuivelmarkt

Terwijl de zuivelprijzen in 2021 omhoog zijn geschoten, zien  melkveehouders daar maar een zwakke afspiegeling van terug op hun melkgeldafrekening, betoogt Dick van Selm, voorzitter Holland Dairy Producers (HDP). De prijzen van boter en mager melkpoeder stegen vorig jaar met gemiddeld 67%, de boerenmelkprijs met slechts 11%, rekent hij voor. Terwijl de kosten wel hard stegen. Van Selm vindt dat de zuivel beter kan.
3 Februari 2022
Arnold van Dorp

Interview Arnold van Dorp

'Niet klagen bij je vrouw over de lage melkprijs'

Arnold van Dorp is voorzitter van Holland Dairy Producers, een vereniging die opkomt voor leveranciers van Vreugdenhil. Hij maakt zich zorgen over de toekomst, maar ziet ook kansen voor Nederlandse melk op de wereldmarkt. 'De verwerker is van oudsher de belangrijkste partij voor een melkveebedrijf, maar is steeds minder een partner. Dat moet anders.'
13 Oktober 2020
Vreugdenhil

Nieuws Melk

Melkveehouders richten Holland Dairy Producers op

Een groep van 6 melkveehouders die melk levert aan Vreugdenhil Dairy Foods heeft een vereniging opgericht. Als Holland Dairy Producers willen zij de positie van de melkveehouder in de keten helpen verbeteren. Zij roepen collega's op om zich aan te sluiten bij het initiatief.
9 Oktober 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox