Lokale verkoop

t Nije Hoff

Interview 't Nije Hoff

'Politieke risico’s zijn groter dan ondernemersrisco’s'

Agrarisch ondernemers zien als het gaat om wetgeving door de bomen het bos niet meer. Je moet vooruitstrevend zijn, dat is het devies. En dat is precies wat Gert-Jan en Rick Nijhoff dachten te zijn met Stadsboerderij 't Nije Hoff. Al in 2014 kwamen ze met het idee, maar open zijn ze nog steeds niet. Van een onderzoek vanuit Natuurnetwerk Nederland tot een MOB-procedure, er zijn heel wat beren op de weg. 'Je zou toch denken dat zo'n soort melkveehouderij, met een educatief vleugje en veel aandacht voor duurzaamheid, wel geaccepteerd wordt', aldus Gert-Jan Nijhoff.
7 Oktober 2021
boerderijwinkel Landwinkel

Nieuws Korte keten

Populariteit van de korte keten neemt met 25% toe

De korte keten wint hard aan populariteit. Inmiddels verkoopt bijna één op de zeven boeren en tuinders producten via een korte keten aan de consument, zo blijkt uit de monitor Korte ketens van Wageningen University & Research in opdracht van het ministerie van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Daarmee is het aantal agrarische bedrijven dat producten afzet via de korte keten tussen 2017 en 2020 met ruim 25% gestegen.
28 Juni 2021
Thomas Siahaya Lekkerder bij de Boer

Interview Lekkerder bij de Boer

'Een boer verdient ook loon naar werken'

Consumenten hebben tijdens de coronacrisis steeds gemakkelijker de weg naar de boer gevonden. Local for local werd immens populair. Van groenteboxen en fruitboxen tot zakken aardappelen. Alles werd aangeboden, onder meer via sociale platforms als Facebook. Lekkerder bij de Boer zet ook in op de trend van lokaal voedsel. Dat doet het nu nog met een digitale wegwijzer naar de boerderijwinkel, maar uiteindelijk wil initiatiefnemer Thomas Siahaya dé online marktplaats voor versproducten op de markt brengen.
19 Juni 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden