Bedrijfsnieuws Royal A-ware

Royal A-ware

Achtergrond Overnames

Bij A-ware geen twijfels over de Belgische markt

In Nederland timmert A-ware al jaren stevig aan de weg, nu slaat de kaasmaker ook in België zijn vleugels uit. Alleen deze maand al werden twee overnames aangekondigd. Eerder kocht het ook al een Belgische poedertoren van FrieslandCampina. Ook in andere Europese landen heeft A-ware indrukwekkende bouwplannen, al liggen ook in Heerenveen plannen klaar om verder op te schalen. Vanwaar deze expansiedrift?
20 April 2022
zuivel Royal A-ware belgie Olympia

Nieuws melk

A-ware neemt Belgisch familiebedrijf Olympia over

Royal A-ware krijgt nog iets steviger voet aan de grond in België dankzij een verregaande samenwerking met Olympia, ook een familiebedrijf. A-ware zal alle aandelen overnemen, op voorwaarde van goedkeuring door de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA).
19 April 2022
Royal A-ware zuivelindustrie

Nieuws Overname

A-ware koopt toetjesmaker Hollebeekhoeve

Royal A-ware neemt 'De Hollebeekhoeve' in Kruibeke (België) over. De zuivelonderneming heeft hier een akkoord over bereikt met de curator van het op 15 maart failliet verklaarde bedrijf.
6 April 2022
Glanbia

Nieuws Melk

Glanbia blijft piekaanvoer melk remmen tot 2024

De Ierse coöperatie Glanbia blijft de melkaanvoer in de piekperiode van het seizoen afremmen, zij het op vrijwillige basis. Het lijkt een bijzondere maatregel in een tijd van melktekorten, maar het bedrijf kampt met de vertraagde oplevering van een nieuwe kaasfabriek die samen met A-ware wordt gebouwd.
21 Februari 2022
Royal A-ware Glanbia

Nieuws Melk

Glanbia en Royal A-ware kunnen bouwen in Ierland

Coöperatie Glanbia en Royal A-ware mogen hun geplande kaasfabriek in Kilkenny gaan bouwen. Dit heeft het Ierse Opperste Gerechtshof bepaald. Het vijfkoppige college verwierp het beroep tegen de bouwvergunning door de National Trust met unanieme stem.
16 Februari 2022
Royal A-ware

Nieuws Melk

A-ware verhoogt melkprijs België weer stevig

A-ware heeft de melkprijs voor februari in België stevig verhoogd. Ten opzichte van januari komt er ruim €2,60 per 100 liter melk bij de prijs op.
3 Februari 2022
Royal A-ware

Nieuws Melk

A-ware doet schep bovenop melkprijs februari

Zuivelproducent A-ware verhoogt de melkprijs voor februari en houdt daarbij het midden tussen FrieslandCampina/Arla en DOC Kaas. De biologische melkprijs krijgt ook een plus, maar slechts beperkt.
2 Februari 2022
Royal A-ware

Nieuws melk

A-ware en Hoogwegt samen in poederafzet Aalter

Royal A-ware en Hoogwegt gaan intensief samenwerken voor de verkoop van melkpoeders en room die Royal A-ware produceert in Aalter (België). Beide partijen sloten eind december een lange termijnovereenkomst daarvoor af. De samenwerking versterkt de kernactiviteiten van beide familiebedrijven, zo melden ze.
26 Januari 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief