Royal A-ware

Royal A-ware

Nieuws melk

A-ware en Hoogwegt samen in poederafzet Aalter

Royal A-ware en Hoogwegt gaan intensief samenwerken voor de verkoop van melkpoeders en room die Royal A-ware produceert in Aalter (België). Beide partijen sloten eind december een lange termijnovereenkomst daarvoor af. De samenwerking versterkt de kernactiviteiten van beide familiebedrijven, zo melden ze.
26 Januari 2022
melkveebedrijf koeien weidegang ierland

Nieuws Melk

Glanbia heeft geld rond voor koop Ierse zuiveltak

Coöperatie Glanbia heeft de financiering rond voor de overname van heel Glanbia Ireland. Dat is nu nog voor 40% in handen van Glanbia plc. Dit bedrijf, met een omzet van €3,8 miljard, is actief in de zuivel en ook granen en heeft behalve in Ierland ook fabrieken in de VS.
20 Januari 2022
Glanbia

Nieuws Melk

Spannende week voor fabriek Glanbia en A-ware

Voor het project van Glanbia en Royal A-ware in Ierland is het een spannende week. Het Ierse opperste gerechtshof hoort de National Trust in haar bezwaar tegen de geplande kaasfabriek in Kilkenny. De uitspraak hierover is beslissend voor het project.
13 Januari 2022
Royal A-ware

Nieuws Melk

Melkprijs A-ware van januari verder omhoog

Royal A-ware verhoogt de melkprijs over januari met €1,00 per 100 kilo. Melkveehouders ontvangen over januari toch minder melkgeld op hun rekening omdat decemberprijs werd aangevuld met een eindejaarsbonus van €2,00 per 100 kilo.
3 Januari 2022
vuist zuivel

Achtergrond Melk

Winnaars en verliezers op Nederlandse zuivelmarkt

De Nederlandse melkmarkt is flink in beweging geweest in 2021. De melkprijs is hard omhoog gegaan, maar de aanvoer is geslonken. Dat was nog niet alles. Ook heel wat veehouders maakten de overstap naar een andere verwerker. Meer dan 300 miljoen kilo melk vond een andere plek.
29 December 2021
Royal A-ware

Nieuws Zuivelproductie

A-ware sorteert voor op verdere groei

A-ware heeft deze maand - in samenwerking met Fonterra - een vergunningsaanvraag ingediend om de productielocatie in Heerenveen verder uit te breiden. Wat de plannen concreet zijn, wil het zuivelbedrijf nog niet zeggen.
24 December 2021
natuur bos

Nieuws Onderzoek

STAF krijgt sponsoring van drie agro-concerns

Stichting Agrifacts (STAF) krijgt de komende drie jaar een sponsorbijdrage van De Heus, Royal A-ware en VanDrie Group. Aan de bijdragen worden geen nadere eisen gesteld. STAF mag het daarmee naar eigen believen inzetten. In totaal ontvangt de stichting drie jaar lang een bijdrage van €225.000 per jaar.
16 December 2021
koeien

Analyse Melk

Óók FrieslandCampina meldt zich in jacht op boer

Melk dreigt in Nederland een schaars goedje te worden en dat realiseert de verwerkende industrie zich maar al te goed. Veel verwerkers zijn daarom een charmeoffensief begonnen om melkveehouders aan zich te binden. Nu meldt ook FrieslandCampina zich in de strijd. Wat wil dit zeggen?
15 December 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief