ING

platteland agrarisch gebied

Nieuws Economie

'Stikstofcrisis remt productie in de landbouw'

De ING verwacht een productiegroei van 1% voor de agrarische sector in 2021. Het jaar is volgens de bank goed van start gegaan met een groei van 0,7% in het eerste kwartaal. Tussen de deelsectoren zijn wel grote verschillen en ook op de langere termijn zijn de vooruitzichten minder rooskleurig.
2 Juli 2021
banken financieel ING

Nieuws Economie

'Herstel van rendement landbouw blijft in 2021 uit'

De agrarische productie is minder gevoelig gebleken voor de lockdowns dan andere sectoren, maar de coronacrisis heeft wel gezorgd voor lagere prijzen. De productiewaarde is als gevolg daarvan met ruim 4% gedaald, stelt het Economische Bureau van ING.
4 Maart 2021
soja - agri

Nieuws Financiering

Failliet sojabedrijf dupeert Nederlandse banken

Rabobank, ABN Amro en ING dreigen de boot in te gaan nu een Argentijns sojabedrijf, waar de Nederlandse financiers een miljoenenbelang in hebben, failliet is gegaan. Daarbij worden banken gelieerd aan ontbossing in Zuid-Amerika. 
27 Augustus 2020
banken financieel ING

Nieuws Prognose 2020

ING: rem op groei agrarische productie

ING verwacht dat de productie in de agrarische sector in 2020 met 0,5% toeneemt. Daarmee ligt de groei onder het langjarig gemiddelde. Vooral in de intensieve veehouderij wordt productietoename geremd.
16 Januari 2020
euro spaarpot sparen

Inside Rente

Spaarrente stapje dichter bij 0 procent

ING heeft de spaarrente van 0,03% naar 0,02% verlaagd. ABN Amro zette die stap vorige maand al en het is te verwachten dat de derde bank op korte termijn volgt. Na een pauze lijkt de weg naar 0% dus hervat. De topman van ING sloot niet uit dat de spaarrente voor alle klanten op termijn negatief kan worden.
13 Augustus 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox