Melkprijzen

melken

Nieuws melk

EMB vraagt opnieuw om productiebeperking melk

De European Milk Board (EMB) wil dat de Europese Unie maatregelen neemt om boeren over te halen minder melk te gaan produceren. Volgens voorzitter Kjartan Poulsen is een lagere productie hoognodig om de crisis op de markt te lijf te gaan. De boereninkomens moeten omhoog.
25 September 2023
koeien weidegang grazen

Nieuws Melk

Arla en DOC Kaas verlagen melkprijs niet verder

Ook DOC Kaas en Arla laten de melkprijzen voor augustus ongemoeid. Beide verwerkers...
31 Juli 2023
kaas

Nieuws Melk

Nederland importeert fors meer zuivel uit EU

De Nederlandse import van zuivelproducten is in 2022 sterk gestegen. Dat blijkt uit een terugblik op de zuivelmarkt van ZuivelNL. Zowel in volume als in waarde steeg de invoer van kaas, melk, room en weiproducten. Hierdoor kwam het zuivelhandelsoverschot in 2022 flink hoger uit dan het jaar ervoor.
24 Juli 2023
melkveebedrijf koeien belgie

Nieuws melk

Melkprijs Nederland raakt verder achterop in Europa

De Nederlandse melkprijs is in de maand april verder achterop geraakt ten opzichte van het Europese gemiddelde. De Ierse zuivelaars zitten op het laagste niveau qua uitbetaling, terwijl in Spanje en Finland het meest wordt betaald aan de aangesloten melkveehouders.
6 Juni 2023
zuivel kaasproductie zuivelverwerking

Nieuws melk

Melkprijs maart Nederland onder EU-gemiddelde

In maart dook de Nederlandse melkprijs onder het EU-gemiddelde. Dit blijkt uit de Europese melkprijsvergelijking van de EDF (European Dairy Farmers), zoals gepubliceerd door ZuivelNL. Het is voor het eerst sinds lange jaren.
8 Mei 2023
gecondenseerde melk

Nieuws zuivel

Grondstofwaarde melk zakt in februari onder 40 euro

De grondstofwaarde van melk is in februari gezakt tot onder de grens van €40 per 100 kilo. Dat is aanzienlijk minder dan de gemiddeld in Nederland uitbetaalde melkprijs in die maand.
2 Maart 2023
koeien Nieuw-Zeeland

Nieuws Melk

Melkprijzen staan wereldwijd onder druk

De melkprijzen dalen niet alleen in Nederland. Ook in de omliggende landen staat er druk op de prijzen, al verschilt de mate waarin. Ook in Nieuw-Zeeland en de VS gaat het niet beter.
17 Februari 2023
melken

Analyse Zuivel

Lage spotprijs slechte voorbode voor melkgeld

De spotmelkprijzen staan begin 2023 zwaar onder druk. Voor vrije melk wordt maar amper meer dan €30 per 100 kilo betaald. De kloof met de uitbetalingsprijzen, waar vaak nog een zes voor staat, is daarmee historisch groot. De vraag is wel: hoe lang nog?
18 Januari 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden