Peenprijzen

peen

Analyse Peen

Het is overrekenen in peen handel na weersomslag

Vroeg leeg met de oude peen en een relatief laat voorjaar. De verwachtingen waren dan ook gespannen bij aanvang van het nieuwe seizoen. Na een paar zeer turbulente weken met zeer uiteenlopende transacties en prijzen beginnen de contouren zich nu een beetje af te tekenen.
4 Augustus 2023
peen

Analyse Peen

Geen wederopstanding op de peenmarkt

Aan theorieën en verwachtingen is geen gebrek over hoe het verder gaat op de peenmarkt. Verschillende spelers op de markt heilig overtuigd zijn van hun eigen gelijk. Op zich niet erg maar als kopers en verkopers erg uiteenlopende ideeën hebben niet veel naar elkaar toe willen bewegen wordt het er in de handel bepaald niet drukker op.
7 April 2023
peen foodbusiness

Analyse Peen

Telers houden het roer stevig vast op peenmarkt

Telers zitten vast in het zadel en als een spoeler of handelaar wil kopen moet hij over de brug komen. Dat is in een notendop wat er gebeurt op de peenmarkt. Kansen zijn er zeker en de prijs kan misschien nog wel een stapje maken. We moeten alleen niet te overmoedig worden zo waarschuwen verschillende insiders.
3 Maart 2023
akkerbouw peen

Analyse Peen

Telers en spoelers leven in parallel universum

Telers en spoelers zijn op dezelfde peenmarkt actief maar tussen hoe ze de markt beleven is een verschil van dag en nacht. Sommige telers hebben het idee dat er volop gespoeld wordt en dat er een vragende markt is. Verschillende spoelers merken ondertussen op de het allemaal maar heel gewoontjes is.
3 Februari 2023
peen

Analyse Peen

Handel komt moeilijk los op de peenmarkt

De peenmarkt blijft vooralsnog stroef. Een belangrijk deel van het aanbod dat bij de telers loskomt is niet de beste peen en in het exportkanaal is het rustig. Dat helpt de stemming niet. Maar over of dat terecht is verschillende de meningen.
13 Januari 2023
peen

Analyse Peen

Hoge verwachtingen zetten rem op de peenmarkt

Weinig handel en een stroeve markt. Zo laat de peenmarkt zich omschrijven. Telers hebben de kosten voor koeling gemaakt en mits de kwaliteit van de peen goed is, willen ze op de prijs nog niet echt bewegen. De handel krijgt de prijs van de gespoelde peen nog niet omhoog. Dat creëert een patstelling op de markt.
6 Januari 2023
peen foodbusiness

Analyse Peen

Peenmarkt zonder vuurwerk het jaar uit

De peenmarkt gaat zonder vuurwerk het jaar uit. Telers met goede peen in de koeling wachten rustig af. Spoelers die veel op Oost-Europa doen merken dat er maar beperkt vraag is op het moment. Op zich past dat ook wel bij deze week tussen kerst en oud en nieuw.
30 December 2022
peen peenoogst

Analyse Peen

Bodem op peenmarkt in zicht, teler kiest positie

Het rooien van peen voor in de bewaring is aan de gang en zowel de telers als de handel kiezen positie. De opbrengsten vallen daarbij niet mee. Door het grote aanbod blijven de prijzen onder druk staan, hoewel de bodem aardig in zicht lijkt.
21 Oktober 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden