Suikerprijs

suikerbieten

Analyse Suiker

Helft van de suikerbieten is inmiddels gezaaid

Inmiddels is iets meer dan de helft van het totale areaal suikerbieten gezaaid en komen de eerste gezaaide bieten ook al boven. Op de wereldmarkt voor suiker is de inzaai momenteel echter niet het belangrijkste thema in de prijsvorming.
31 Maart 2022
suiker India

Analyse Suiker

India verzacht wereldwijde suikertekort

Het weer is een van de belangrijkste spelers op de suikermarkt. Thailand kampt met overmatige regens, Australië ervaart een hoge luchtvochtigheid en China ondervindt problemen door vorst. Het zijn allemaal factoren die de suikerproductie negatief beïnvloeden. Maar er is één land dat al die verliezen teniet doet: India.
17 Maart 2022
suiker

Analyse Suiker

Suikerprijs in één rechte streep naar boven

Daar waar de suikermarkt afgelopen weken geen duidelijk richting kon kiezen, is die keuze deze week wel gemaakt. De notering beweegt namelijk in één rechte streep naar boven. De fors gestegen energieprijzen, als gevolg van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland, spelen daar de grootste rol in. Verder roept de Oekraïense vereniging voor suikerproducenten de Internationale Suikerorganisatie op om de samenwerking met Rusland op te schorten.
10 Maart 2022
suiker Sudzucker

Analyse Suiker

Suikerprijs weerspiegelt onzekere sentiment

De suikernotering op de Liffe-termijnmarkt weerspiegelt het onzekere sentiment in de markt. De hoge olieprijzen zorgen voor een verhoogde vraag naar ethanol, ten koste van suiker. Tegelijkertijd zoeken investeerders naar veilige havens vanwege de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. De combinatie van deze twee factoren zorgt voor een kwakkelende notering.
3 Maart 2022
markt

Nieuws Grondstoffen

Felle reactie agrarische markten op invasie Rusland

De effecten van de Russische inval in Oekraïne zijn vooral zichtbaar in de noteringen voor granen. Vooral tarwe op de Matif maakte een maakte een uitzonderlijke sprong kort na de opening. In de eerste minuten na de opening na de steeg de prijs zelfs door de €340 per ton.
24 Februari 2022
suiker

Analyse Suiker

Suikerprijs daalt door lagere vraag naar ethanol

Ethanolproducenten in Brazilië hebben afgelopen maand 32% minder van de brandstof verkocht dan in dezelfde maand één jaar eerder. Die zwakkere vraag naar ethanol, in combinatie met verbeterde vooruitzichten voor de suikerrietoogst in onder meer de Europese Unie, Thailand en India, oefent neerwaartse druk uit op de suikerprijzen.
17 Februari 2022
suiker

Achtergrond Suiker

Filipijnse suikerproductie gebukt onder hoge kosten

Jaarlijks produceren de Filipijnen zo’n 24 miljoen ton suikerriet. Daarmee is het land een belangrijke leverancier aan de wereldwijde suikerindustrie. Toch is het nog maar de vraag of dat komende jaren zo blijft. Producenten van suikerriet gaan namelijk gebukt onder de torenhoge productiekosten.
3 Februari 2022
suikerbieten

Nieuws Suiker

Nordzucker op weg naar einde van bietencampagne

De laatste loodjes in de bietencampagne van Nordzucker zijn aangebroken. Vlak voor het einde van afgelopen jaar werd de campagne in Litouwen en Finland afgerond. Medio januari waren Polen en Slowakije aan de beurt en in Duitsland werden de laatste bieten afgelopen week verwerkt. De campagnes in Zweden en Denemarken eindigen binnen afzienbare tijd ook. De resultaten zijn bovengemiddeld goed.
2 Februari 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief