Suikerprijs

suiker euro

Analyse suiker

Suikerprijs heeft voorlopig weinig redenen om te dalen

Ondanks het wereldwijde suikeroverschot dat komend seizoen verwacht wordt, blijven de suikernoteringen op hoog niveau. Europa stevent wel af op een magere suikerproductie. De FAO-suikerprijsindex heeft inmiddels zijn hoogste punt in zes jaar bereikt.
Dinsdag 16:00 uur
suiker

Analyse suiker

Suikerprijs weet van geen ophouden en stijgt door

De rally waarin de suikermarkt zit, blijft maar door denderen en kent geen rempedaal. De spotprijzen in Europa doen wederom een flinke stap omhoog door de lagere productie en krappere voorraden. De suikerproductie aankomend seizoen staat ook onder druk, gelet op het krimpende areaal.
7 Maart 2023
akkerbouw suikerbieten suiker bietenhoop bietenoogst

Analyse suiker

Bietenteelt EU onvoldoende om suikermarkt te voorzien

De suikerprijs in Europa is afgelopen jaar al fors toegenomen, maar heeft zijn top nog zeker niet bereikt. Er wordt fors meer geïmporteerd door het tekort op de Europese markt. Berichtgeving over de wereldwijde suikerproductie die goed lijkt, brengt de prijs nog niet van de leg.
23 Februari 2023
suikerbieten frankrijk suikerfabriek

Analyse Suiker

Suikerproductie EU kan nog wel eens lager uitpakken

De suikerbietenverwerking loopt in Europa tegen het einde. De suikerproductie valt zoals verwacht tegen waardoor de Europese suikermarkt onderdruk blijft staan. Wat ook onderdruk staat, is de bietenteelt voor komend groeiseizoen.
10 Februari 2023
suiker

Nieuws Suikerbieten

Druk op suikerprijs groot maar bietenteelt populair

Na een sterk jaareinde staat de internationale suikermarkt begin 2023 nog steeds onder druk. Wat de EU partte speelt is een sterke koers van de euro. Ook is er op wereldniveau sprake van een grotere suikerproductie wat de prijs doet dalen. Europese bietentelers zien de teelt voor dit jaar wel zitten. De geboden prijzen zijn fors gestegen.
30 Januari 2023
Sudzucker Suedzucker

Nieuws Suiker

Südzucker weet hoge suikerprijs te verzilveren

De Duitse suikerproducent Südzucker ziet de brutowinst met 73,5% stijgen in het derde kwartaal van boekjaar 2022/23. De kosten voor grondstoffen, energie en verpakkingen zijn fors gestegen maar dat effect is meer dan gecompenseerd door een hogere Europese suikerprijs en een goede vraag en dito prijzen naar biobrandstoffen. Dat blijkt uit de kwartaal cijfers van het grootste suikerconcern van Europa.
12 Januari 2023
suiker Cosun

Analyse Suiker

Internationale suikermarkt begint 2023 in mineur

De suikernoteringen op de termijnmarkten van Londen en New York zakten gisteren (woensdag 4 januari) naar het laagste punt in drie weken. Grootste drijvers achter deze neerwaartse beweging zijn de groei in de suikerproductie bij de grootste spelers op de zuivelmarkt en de dalende prijs van ruwe olie.
5 Januari 2023
suiker euro

Analyse suiker

Suikermarkt trekt eindejaarssprint

De zorgen over krappe voorraden stuwen de suikermarkt verder omhoog. De suikerproductie valt in verschillende werelddelen verder tegen, zoals dus ook in Europa het geval is. Dat maakt dat suiker in Europa de afgelopen tijd enorm duur is geworden, dit kan ten goede komen aan de bietenprijs
22 December 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox