Suikerprijs

suikerbieten suikerfabriek

Nieuws Suikerbieten

Franse suikergigant Cristal Unión verhoogt bietenprijs

De Franse suikercoöperatie Cristal Unión heeft gezien de betere cijfers besloten de suikerbietenprijs voor komend seizoen te verhogen. Ook voor het seizoen daarna verwacht zij een flinke plus. Dat terwijl concurrent Tereos recent bekendmaakte de productiecapaciteit mogelijk te verminderen.
17 Juni 2022
suiker

Analyse Suiker

Suikerprijs bereikt hoogste punt in 5 jaar

De suikernotering klimt al geruime tijd omhoog en bereikte afgelopen maandag (6 juni) weer nieuwe hoogtes. Daarna daalde de notering behoorlijk. In Brazilië  krijgt de productie van suiker mogelijk weer de voorkeur boven die van ethanol. 
9 Juni 2022
suiker

Analyse Suiker

Suikerbieten staan er in Europa bovengemiddeld op

India pakte gisteren 24 mei groots uit met het bekend maken van een exportverbod op suiker. Dat kan een nieuwe dimensie toevoegen aan de suikerprijs, die momenteel de weg naar boven weer heeft ingezet. Verder werd duidelijk dat de suikerbieten in Europa er bovengemiddeld op staan zo vlak na de zaai.
25 Mei 2022
suikerbieten

Analyse Suiker

Chinese suikerproductie groeit naar 10 miljoen ton

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw verwacht dat China in seizoen 2022/2023 een productie van 10 miljoen ton suiker realiseert. Ook in andere belangrijke suikerproducerende regio's wordt meer suiker verwacht. Toch heeft dat nog geen effect op de notering. Die blijft vasthouden aan de koers van ruwe olie.
12 Mei 2022
suiker Sudzucker

Analyse Suiker

Goede verwachtingen voor Braziliaanse suikeroogst

De verwachtingen voor de Braziliaanse suikeropbrengst zijn positief. Dit een van de redenen waarom de suikerprijs naar het niveau van begin deze maand teruggezakt is. Maar er zijn meer bearish factoren op de markt.
28 April 2022
suikerbieten suiker

Analyse Suiker

Franse boer ruilt suikerbiet in voor koolzaad en gerst

Franse boeren verruilen hun suikerbieten dit jaar voor koolzaad en gerst en in Nederland zit 75% van de suikerbieten in de grond. Beide factoren hebben echter weinig invloed op de notering op de ICE. Die is volledig in de ban van de prijs voor ruwe Brent-olie en steeg naar het hoogste niveau in vijf jaar tijd.
14 April 2022
suikerbieten

Analyse Suiker

Helft van de suikerbieten is inmiddels gezaaid

Inmiddels is iets meer dan de helft van het totale areaal suikerbieten gezaaid en komen de eerste gezaaide bieten ook al boven. Op de wereldmarkt voor suiker is de inzaai momenteel echter niet het belangrijkste thema in de prijsvorming.
31 Maart 2022
suiker India

Analyse Suiker

India verzacht wereldwijde suikertekort

Het weer is een van de belangrijkste spelers op de suikermarkt. Thailand kampt met overmatige regens, Australië ervaart een hoge luchtvochtigheid en China ondervindt problemen door vorst. Het zijn allemaal factoren die de suikerproductie negatief beïnvloeden. Maar er is één land dat al die verliezen teniet doet: India.
17 Maart 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief