Garantieprijs FrieslandCampina

melk

Marktflits Melk

FrieslandCampina blijft vasthouden aan melkprijs

FrieslandCampina laat de melkprijs voor augustus ongemoeid. De biologische garantieprijs staat wel wat onder druk. In deze marktflits bespreekt redacteur Wouter Baan de achtergronden van de prijsmutatie. 
31 Juli 2023
FrieslandCampina

Analyse Melk

FrieslandCampina's strijd met de garantieprijs

De garantieprijs van FrieslandCampina was in de eerste helft van 2023 weer eens hoger dan het zuivelbedrijf zich kon veroorloven. Dit, maar dan in iets andere woorden, heeft FrieslandCampina vooruitlopend op de publicatie van de halfjaarcijfers verteld. Het is een nieuwe episode in FrieslandCampina's worsteling met de garantieprijs.
10 Juli 2023
melk

Nieuws Melk

FrieslandCampina tornt opnieuw niet aan melkprijs

FrieslandCampina houdt de garantieprijs voor juli stabiel. Dit geldt voor zowel de gangbare als voor de biologische melk. Deze prijzen worden vastgesteld volgens een strakke formule. De onderneming tekende vorige week nog aan dat deze prijs vrij hoog is ten opzichte van wat in de markt wordt gerealiseerd.
26 Juni 2023
melk

Marktflits Garantieprijs

FrieslandCampina stopt daling melkprijs

Na een reeks stevige afwaarderingen laat FrieslandCampina de garantieprijs voor juni gelijk. Volgens marktredacteur Wouter Baan is de stabiele mutatie een meevaller voor melkveehouders en tevens een trendbreuk op de Nederlandse markt.
30 Mei 2023
zuivel kaasproductie zuivelverwerking

Nieuws melk

Melkprijs maart Nederland onder EU-gemiddelde

In maart dook de Nederlandse melkprijs onder het EU-gemiddelde. Dit blijkt uit de Europese melkprijsvergelijking van de EDF (European Dairy Farmers), zoals gepubliceerd door ZuivelNL. Het is voor het eerst sinds lange jaren.
8 Mei 2023
melk melkaanvoer

Marktflits Garantieprijs

FrieslandCampina remt daling melkprijs af

De garantieprijs van FrieslandCampina gaat in mei opnieuw omlaag, maar minder hard dan in de maanden hiervoor. In deze marktflits bespreekt redacteur Wouter Baan de mutatie en gaat daarbij in op de achtergronden. 
24 April 2023
Arla Foods Pronsfeld

Nieuws melk

Forse daling melkprijs Arla, DOC Kaas ook in de min

Arla Foods verlaagt de melkprijs voor april met bijna €1 per 100 kilo meer dan FrieslandCampina, maar blijft desondanks een hogere kale melkprijs uitbetalen. Hetzelfde is zichtbaar bij de biologische en de Belgische melkprijzen.
31 Maart 2023
FrieslandCampina

Nieuws Melk

FrieslandCampina verlaagt garantieprijs tikje harder

FrieslandCampina verlaagt de garantieprijs voor april met een kwartje meer dan de garantieprijs voor maart. Er gaat ditmaal €5,75 af van de melkprijs. De biologische melkprijs gaat rustiger omlaag.
27 Maart 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden