Maandanalyse Akkerbouw

Marktupdate Maandanalyse

Nu al nadenken over verkoopstrategie 2023

De relatief hoge gewasprijzen (of verwachtingen daarvoor) bieden kansen om nu al voor het volgend seizoen in te dekken en prijsrisico's af te schermen. Op de korte termijn is het hopen op een opleving in de staart van het seizoen.
1 Juni 2022

Marktupdate Maandanalyse

Vriendelijker geluid bij prijsvorming akkerbouw

De markt voor aardappelen en uien voelt vriendelijker aan bij het begin van de meimaand. Voor peen is dat een ander geval. Kopers blijven uit en de prijs stabiel laag. De tarwemarkt is bezig met afwikkeling van het oude seizoen. Nieuwe tarwe start op een historisch hoog niveau.
3 Mei 2022
Niels van der Boom

Marktupdate Maandanalyse

Prijsopleving gaat niet verder dan tarwe

Vooral de tarweprijs is gedurende maart fors toegenomen. De prijsvorming van aardappelen, uien en peen tonen weinig verandering of zelfs een daling. De positieve verwachtingswaarde zit hem vooral in de langere termijn. Wat brengt april de akkerbouwer?
6 April 2022

BB TV Maandanalyse

Onzekerheid voert de boventoon in akkerbouw

Een grote onzekerheid speelt niet alleen in de tarwemarkt. Ook de aardappelmarkt is eind februari zoekende na een alsmaar stijgend prijsniveau. De uienmarkt voelt vaster en is gebouwd op goede exportcijfers. In de peenmarkt wordt gewacht op nieuwe kansen in de afzet.
1 Maart 2022

Analyse Maandanalyse Akkerbouw

Akkerbouwmarkt beweegt tegendraads

Terwijl de aardappelmarkt door bouwt op een vaste bodem en ook de peenmarkt eindelijk beweging toont tapt tarwe uit een ander vaatje. Ook de uienprijzen komen niet in beweging. Wat kunnen akkerbouwers in februari verwachten?
3 Februari 2022

Analyse Maandanalyse

Welke lichtpunten heeft de akkerbouw?

De akkerbouwmarkten voor fritesaardappelen, uien, tarwe en peen hebben zich wel aan het vuurwerkverbod gehouden. Een weinig spetterend jaareinde is het gevolg. Toch zijn er zeker lichtpunten te zien aan het begin van 2022 die de markt(prijzen) een stap omhoog kunnen helpen.
5 Januari 2022

Analyse Maandanalyse

Prijsvorming in akkerbouw stelt teleur

Akkerbouwers met aardappelen, uien en wortelen zijn teleurgesteld in de prijsvorming van deze producten. De afzet - vooral van de eerste twee - loopt uitstekend maar de verkoopprijzen willen niet meebewegen in die trend. Tarwe is een verhaal apart, maar kent wel twee gezichten.
2 December 2021

Analyse Maandanalyse

Alles staat in het teken van de kostprijs

Met de meeste akkerbouwproducten achter de planken kijken ondernemers naar het aanstaande seizoen. Zeker voor gewassen als tarwe is dat nu actueel. De kostprijs is een alsmaar terugkerend thema bij alle teelten.
2 November 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden