Maandanalyse Zuivelmarkt

Arla Foods

Analyse melk

Profiel van zuivelbedrijf bepaalt tempo prijsdaling

Gelukkig voor de Nederlandse melkveehouderij zijn de prijsdalingen bij de eerste ronde van nieuwe melkprijzen in januari nog meegevallen. Bovendien zijn de verlagingen pas begonnen per het nieuwe jaar. In België begonnen de verlagingen al eerder, in Duitsland zijn de stappen onderuit groter.
9 Januari 2023
Trendrapport december

Trend Maandanalyse

Melkprijs geeft toe aan druk op zuivelmarkt

Waar de zuivelmarkt al langere tijd met stevige afwaarderingen wordt geconfronteerd, bewegen nu ook de melkprijzen omlaag. Gezien de fors gedaalde grondstofwaarde van melk zou de neerwaartse tendens zomaar een paar maanden kunnen aanhouden. In deze maandanalyse schetsen we de marktontwikkelingen en marktverwachtingen. 
3 Januari 2023
melk

Marktupdate Maandanalyse

Melkprijs wordt pas in 2023 tegen het licht gehouden

Waar de zuivelmarkt met stevige afwaarderingen wordt geconfronteerd, blijven de melkprijzen op niveau. Dit impliceert dat de verlagingen tot 2023 worden doorgeschoven. In deze maandanalyse schetsen we de marktontwikkelingen en zetten we de belangrijkste artikelen van de afgelopen maand nog eens op een rij. In de video worden tevens de marktverwachtingen geschetst.
7 December 2022
melk

Analyse Melk oktober

Stijging melkprijs haaks op commoditymarkt

Ook in oktober is de zuivelmarkt geconfronteerd met stevige afwaarderingen. Ondertussen laten de melkprijzen voor november een verdere verhoging zien bij sommige verwerkers. Ogenschijnlijk een bijzondere ontwikkeling, maar voor de melkveehouders mooi meegenomen. 
4 November 2022
melk

Marktupdate Maandanalyse zuivel

Einde melkprijsrally nu echt bereikt

De prijsdalingen op de zuivelmarkt blijken geen incident. Ondertussen vlakken de melkprijzen af. In deze maandanalyse schetsen we de marktontwikkelingen en zetten we de belangrijkste artikelen van september nog eens op een rij. Ook de marktverwachtingen komen aan bod.   
7 Oktober 2022
koeien

Analyse Maandanalyse melk

Stijging melkprijs loopt op zijn einde

Na een zomerdipje is de zuivelmarkt in de afgelopen weken weer bijgetrokken. Ondertussen vlakken de melkprijzen af. In deze maandanalyse schetsen we de marktontwikkelingen en zetten we de belangrijkste artikelen van augustus nog eens op een rij. 
9 September 2022

Marktupdate Maandanalyse melk

Melkprijs breekt met historische wetten

Na een mindere periode in april is de zuivelmarkt afgelopen maand weer bijgetrokken. De fabricaatprijzen tonen allemaal weer een stijgende tendens. In deze maandanalyse schetsen we de marktontwikkelingen en zetten we het belangrijkst nieuws van mei nog eens op een rij. 
7 Juni 2022

Marktupdate Maandanalyse melk

Sentiment op zuivelmarkt slaat om

Na een opmars in maart is het sentiment op de zuivelmarkt in april omgeslagen. In deze maandanalyse over de maand april zetten we alle belangrijkste artikelen nog eens op een rij. 
6 Mei 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden