Business Afrika

BB TV Business Afrika

Is de euro nu zo zwak, of de dollar zo sterk?

De waarde van de euro is terugzakt tot het laagste punt in 2 jaar tijd, ten opzichte van de dollar. Laurens Maartens, valuta-expert bij StoneX, geeft aan hoe dit komt. Daarbij schetst hij de verwachtingen van de euro op de langere termijn.
28 April 2022

BB TV Laurens Maartens

Afrika in de knel door devaluatie en graanprijs

Door de oorlog tussen Rusland en Oekraïne zijn de valutamarkten volop in beweging. Waar de dollar en de Zwitserse frank in waarde zijn toegenomen, staat de euro juist onder druk. Net als de Afrikaanse valuta's. In combinatie met de hoge grondstofprijzen zet dit volgens Laurens Maartens, valutaexpert bij StoneX, de koopkracht in deze landen flink onder druk. Ook gaat Maartens in op de rente in de VS en Europa.
23 Maart 2022

BB TV Business Afrika

Afrika profiteert beperkt van hoge grondstofprijzen

Hoewel de grondstofprijzen flink zijn opgelopen, profiteren Afrikaanse landen daar maar beperkt van. Laurens Maartens, valuta-expert bij StoneX, zegt dat de sterkere dollar de hogere prijzen uitvlakt. Maartens gaat verder in op de euro en de dollar en de naderende renteverhogingen van de centrale banken.
10 Februari 2022

BB TV Business Afrika

Hoe de valutamarkt dealt met inflatie en rente

De financiële markten zijn begin 2022 in de ban van inflatie. Ook corona blijft een issue met de rap oplopende besmettingsaantallen. Daarbij staan er renteverhogingen in de Verenigde Staten op stapel. In gesprek met Laurens Maartens, valuta-expert bij StoneX, bespreken we de laatste stand van zaken.
13 Januari 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox