Proefrooicijfers

aardappelen

Inside Aardappelen

Aardappelen maken kilo's, sortering mag grover

Er zitten grote verschillen in aardappelopbrengst tussen de percelen in België. Dat blijkt uit de tweede proefrooiing van Fontane en Challenger van het Belgische Proefcentrum voor de aardappelteelt (PCA).
17 Augustus 2021
aardappelen Gewastour 2021

Gewastour Proefrooiing - week 32

Opbrengst aardappelen lager dan laatste jaren

De gemiddelde opbrengst aan fritesaardappelen ligt lager dan de voorgaande jaren, maar de spreiding in tonnen per hectare op de percelen is groot. Dit valt op te maken uit de eerste proefrooiingen deze week (week 32) van het ras Innovator op de percelen die deelnemen aan de Boerenbusiness Gewastour.
13 Augustus 2021
zaaiuien Gewastour 2021

Gewastour Uien - week 32

Eerste proefrooiingen uien: uiteenlopende opbrengsten

De opbrengsten op de percelen zaaiuien in Nederland lopen ver uiteen. Tenminste, dat maken de eerste proefrooiingen van de uienpercelen die deelnemen aan de Boerenbusiness Gewastour duidelijk. Wat zijn de resultaten en wat is het groeipotentieel van de zaaiuien de komende weken?
12 Augustus 2021
aardappelen

Inside Aardappelen

Vroege aardappelen maken nog kilo's net voor de oogst

De vroege aardappelen groeien hard. De percelen Amora en Anosta die gevolgd worden door het Belgische Proefcentrum voor de Aardappelteelt (PCA) zijn de afgelopen dagen respectievelijk 700 en 600 kilo per dag per hectare gegroeid. In de proefrooiingen komen de opbrengsten nu op of boven het meerjarige gemiddelde.
11 Augustus 2021
aardappelen

Inside Aardappelen

Aardappelopbrengst krabbelt langzaam op

De eerste proefrooicijfers voor de hoofdoogst van 2021 vielen op veel plaatsen niet mee. Ook het onderwatergewicht startte historisch laag. Nieuwe cijfers laten een verbetering van de opbrengst zien. Door droger weer is ook het OWG toegenomen.
10 Augustus 2021
aardappelen

Inside Aardappelen

Aviko komt met eerste resultaat proefrooiing

Aardappelverwerker Aviko heeft de resultaten van de eerste proefrooiing dit seizoen bekend gemaakt. Is het beeld vergelijkbaar met de proefrooiingen van de vroege aardappelen?
3 Augustus 2021
aardappelen af land fritesaardappelen

Inside Aardappelen

Vroege aardappelen lopen nog achter op gemiddelde

De vroege aardappelen maken een inhaalslag wat betreft de groei. De opbrengsten in de proefrooiingen proefcentrum voor de aarappelteelt (PCA) blijven nog wel achter op het meerjarige gemiddelde.
28 Juli 2021
aardappelen akkerbouw aardappelperceel

Inside Aardappelen

Vroege Belgische aardappel heeft nog wat in te halen

Het Belgische proefcentrum voor de aardappelteelt (PCA) heeft de resultaten van de eerste proefrooiing van het vroege ras Amora bekendgemaakt. De ontwikkeling blijft achter op het langjarige gemiddelde, maar de groei zit nog wel in het gewas.
7 Juli 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden