Bedrijfsnieuws Van Loon Group

Robert van Ballegooijen, CEO van Van Loon Group, Nederlandse vleesindustrie

Interview Robert van Ballegooijen

'Hybride vlees slaagt waar vega faalde'

Voor bedrijven in de vleessector is de eiwittransitie best een uitdaging. Nederlandse consumenten eten nu grosso modo 60% dierlijke en 40% plantaardige eiwitten, maar dat moet omkeren. Althans, dit heeft de overheid met de retail in een convenant afgesproken om deze verhouding binnen 10 jaar om te draaien. Een paar jaar geleden stapten veel bedrijven in de markt van vleesvervangers, mede gestuurd door groot maatschappelijk optimisme. Inmiddels is de hype voorbij en maken veel bedrijven een terugtrekkende beweging. Zo ook Van Loon Group. 'Wij hebben ons leergeld in deze wel betaald', aldus CEO Robert van Ballegooijen.
12 Juni 2025
Verse stukken varkensvlees

Nieuws Varkens

Van Loon Group sluit uitbeenlocatie varkens

De vestiging van Van Loon Group in Roosendaal, waar Best Star Meat vooral varkensvlees uitbeent, sluit eind maart 2025. De productie zal worden verplaatst naar andere locaties.
30 Oktober 2024
varkensvlees

Nieuws Jaarcijfers 2023

Winst bij groeiende Van Loon Group blijft achter

Van Loon Group zag vorig jaar de omzet voor het eerst boven de grens van €1 miljard uitstijgen, maar de winstgevendheid van het vleesconcern bleef nog maar net aan de goede kant van de streep. Dit blijkt uit het jaarverslag dat eind vorige maand bij de Kamer van Koophandel is gedeponeerd. De solvabiliteit neemt wel een behoorlijke sprong omhoog. CEO Robert van Ballegooijen spreekt in een reactie van een jaar waarin met het oog op de lange termijnagenda van het familiebedrijf goede stappen zijn gezet, hoewel de baten niettemin teleurstellend waren.
5 Juni 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden