Shuanghui overweegt tegenbod

Eigenaar Stegeman wellicht in Chinese handen

10 December 2013

De Chinese varkensvleesproducent Shuanghui Group nam in september nog het Amerikaanse Smithfield Foods over voor 4,7 miljard dollar en overweegt nu een bod uit te brengen op het Spaanse Campofrio, de grootste vleesproducent van Europa. Dit is onder andere het moederbedrijf van Stegeman.

Het bod van Shuanghui Group is een reactie op de plannen van Sigma Alimentos. Dit Mexicaanse bedrijf, dat een onderdeel is van Alfa SAB, heeft 32 procent van de aandelen in handen en bracht 14 november een bod van 675 miljoen euro uit om volledig eigenaar te worden van Campofrio.

Shuanghui Group, dat voor 37 procent eigenaar is van Campofrio, wil een stokje steken voor de plannen van Sigma. Bloomberg meldt dat het Chinese bedrijf overweegt om ook een bod uit te brengen op de Spaanse vleesverwerker. Shuanghui heeft niet gereageerd, maar maakte wel bekend dat het een overeenkomst heeft gesloten met de Bank of China voor een lening van acht miljard dollar.

Het Chinese bedrijf heeft het belang van 37 procent in Campofrio verkregen door de overname van Smithfield Foods, de grootste varkensvleesproducent ter wereld. Omdat het bedrijf de grootste aandeelhouder is, is het verplicht een tegenbod te doen. Eerder maakte Shuanghui bekend het belang in de Spaanse vleesproducent te verlagen tot minder dan 30 procent om zich zo te onttrekken van deze verplichting.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox