Inside: Varkensmarkt

Vion stabiliseert deze week de varkensprijs

7 Februari 2017

De omstandigheden op de vleesmarkt zijn voor Vion aanleiding geweest om de varkensprijs voor week 6 ongemoeid te laten. Dat betekent dat deze uitkomt op...

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De communicatieafdeling van Vion verklaart deze prijs doordat onder meer de vraag naar een aantal onderdelen zich heeft verbeterd. Dit gaat om de voorstukken en de nekken. Verder wordt melding gemaakt dat op de prijsvorming van hammen en ribben meer druk staat en dat de afzet van bacon vergelijkbaar is aan die van week 5.

Zware varkens is vooral het gevolg
van snelle groei

Wanneer het bovenstaande in relatie wordt gebracht tot het verwaarden van het varken, dan is de financiële opbrengst niet veranderd. De aangevoerde varkens zijn relatief gezien zwaar tot 96 kilo. Dit zou kunnen duiden op een overvloedig aanbod van varkens, maar dat lijkt toch te eenzijdig bekeken. Insiders maken melding van het feit dat de varkens hard groeien en dat dit vooral de oorzaak zou zijn van de zware gewichten. Bovendien spaart de gemiddelde mester zijn varkens niet op, getuige de behoorlijke leegstand waar momenteel sprake van is.

Wel is er sprake van voldoende aanbod van varkens en volle slachtprogramma’s (wat de toegenomen vraag naar bepaalde onderdelen illustreert). Onderhuids leeft in de markt de verwachting dat een stijging van de varkensprijs binnenkort weer in zicht komt.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden