Inside: Varkensmarkt

Komt er toch rust in de varkensmarkt?

8 Februari 2017 - Redactie Boerenbusiness

Komt er toch nog rust in de varkensmarkt of niet? Het antwoord geven de prijzen van woensdag. Geven die voldoende duidelijkheid over de bewegingen die de komende weken mag worden verwacht? Een analyse over de varkensmarkt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Net als in voorgaande weken is het afwachten hoe de licht verbeterde vraag naar vlees door de slachterijen wordt vertaald. Afgelopen maandag gaf Vion met 1,55 euro als eerste het signaal af van onveranderd, in navolging van de onveranderde DCA Beursprijs 2.0. De Duitse Nord/West Notierung noteerde met 1,52 euro eveneens onveranderd. En ook bij Tönnies was onveranderd het beeld dat de varkensprijs uitstraalde (1,52 euro).

Nieuw was wel dat Duitsland’s grootste slachter tijdelijk zijn exportvergunning kwijt is, om varkensvlees aan China te mogen leveren. Dit gegeven kon weleens een wissel gaan trekken op de varkensprijzen de komende weken. Compaxo bleef met 1,48 euro eveneens onveranderd en ook van Rooi sleutelde deze week niet aan de varkensprijs en bleef staan op 1,48 euro.

Per saldo komen er vanuit de prijsstellingen deze week geen signalen over de bewegingen die de varkensmarkt kan verwachten. Dit is mede ingegeven doordat slachterijen ervan uitgaan dat het aanbod van varkens voorlopig voldoende is voor de benodigde slachtprogramma’s.

Vion heeft deze week een omwisseling van 14 centen toegepast op haar zeugennotering, wat uiteindelijk resulteerde in 1,33 euro (plus 14 cent, minus 3 cent). De biggennotering van Vion steeg 1,50 euro en kwam uit op 57,00 euro.

Meer prijzen 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden