Uit recente gegevens van de ‘Agriculture and Horticulture Development Board (AHDB)’ blijkt dat Britse winkeliers steeds meer spek importeren vanuit het buitenland. Dat is volgens de ‘National Pig Association (NPA)’ erg teleurstellend, omdat Britse ondernemers hun prijzen daardoor moeten blijven verlagen.
Uit het onderzoek blijkt dat er ten opzichte van vorig jaar 11 procent minder Brits spek wordt verkocht in de tien grootste supermarktketens. ‘Er zijn wel supermarkten die ervoor kiezen om juist zoveel mogelijk Brits vlees te verkopen. Het zijn er alleen te weinig’, aldus Zoë Davies, voorzitter van de NPA. Bij de Engelse supermarktketens zijn ongeveer vier van de vijf verpakkingen spek geïmporteerd uit het buitenland.
Uit een onderzoek van Kantar Worldpanel blijkt ook dat de verkoop van varkensvlees ten opzichte van vorig jaar met drie procent gedaald is. De meeste soorten vlees zijn gedaald met één procent. De marinades laten echter een extreme daling zien van maar liefst 29 procent.
Niet bij alle varkensproducten daalden de verkopen. De verkoop van spek steeg juist met vier procent ten opzichte van vorig jaar. Ook de verkoop van bewerkt vlees, als worstjes, steeg met ruim drie procent in verhouding tot vorig jaar.
In tegenstelling tot varkensvlees is de verkoop van rundvlees en kippenvlees wel gestegen. Beiden zijn gestegen met iets meer dan drie procent ten opzichte van vorig jaar. Lamsvlees is daarentegen met negen procent gedaald.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.