Actieplan goedgekeurd

Vlaamse slachthuis mag toch weer varkens slachten

5 April 2017 - Wouter Baan - 1 reactie

Goed nieuws voor het Vlaamse slachthuis uit Tielt. De slachterij mag vanaf morgen, donderdag 6 april, de activiteiten weer hervatten. Dat heeft, Ben Weyts, de Vlaamse minister van dierenwelzijn, vandaag laten weten.

Het verzoek tot heropening werd maandag nog afgewezen door de Belgische Raad van State. Het Vlaamse slachthuis kon op dat moment namelijk nog geen sluitend actieplan aantonen.

Slachthuis heeft alsnog een actieplan uitgewerkt

Actieplan uitgewerkt
Het slachthuis heeft ondertussen alsnog een actieplan uitgewerkt. Dat om te voorkomen dat er opnieuw dierenleed op de slachtvloer voorkomt. Minister Weyts heeft het slachthuis een lijst met strenge voorwaarden opgelegd. Die moeten ervoor zorgen dat het dierenwelzijn wordt gegarandeerd.

Dierenwelzijn geschonden
De slachtactiviteiten werden 2 weken geleden stopgezet, omdat zij het dierenwelzijn in de slachterij ernstig hadden geschonden

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
anoniem 6 April 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10874035/Vlaamse-slachthuis-mag-toch-weer-varkens-slachten-]Vlaamse slachthuis mag toch weer varkens slachten[/url]
Zo'n bericht begin je toch niet met "goed nieuws"...
Is toch super slecht nieuws!!!
Domme belgen! echt slecht dat ze het goedkeuren! wat een slechte domme belgische raad! zeker omgekocht met al dat bloedgeld van de varkens! Die mensen moeten gestraft worden! neem aan dat de boeren niet zo dom zijn om hun varkens daar weer heen te sturen. en anders moeten zij net zo hard gestraft worden!
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden