Het Vlaamse slachthuis in Tielt mag sinds vorige week donderdag, 6 april, weer varkens slachten. Dit nadat de slachterij een sluitend actieplan kon weerleggen, waarin het dierwelzijn volledig wordt geborgd. Er onder meer 7 camera’s opgehangen, die de cruciale plekken van het slachtproces op beeld vastleggen.
Deze camerabeelden worden live getoond op een groot beeldscherm in de slachterij. Dat wordt gedaan om de sociale controle onder medewerkers te stimuleren. Ook kunnen onafhankelijke inspecteurs op deze manier goed toezicht houden.
In de zones waar de varkens nog levend zijn, dient permanent een toezichthouder, procesbewaker of bedrijfsleider aanwezig te zijn. Ook het proces waarin de varkens worden bedwelmd, staat onder verscherp toezicht. Naar eigen zeggen slacht het Vlaamse slachthuis zo’n 35.000 varkens per week.
Verder zijn de toelatingseisen voor het slachterijpersoneel aangescherpt. Daarbij is er scholing voorgeschreven aan de toezichthouders en degenen die binnen het slachtproces met levende dieren werken. Opvallens is ook dat leveranciers en transporteurs niet meer in de slachterijstallen mogen komen.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10874097/Dit-zijn-de-welzijnseisen-voor-het-Vlaamse-slachthuis-]Dit zijn de welzijnseisen voor het Vlaamse slachthuis[/url]