In Gelderland

Grootste varkenshouder getroffen door stalbrand

28 Juli 2017 - Wouter Baan - 13 reacties

Bij een stalbrand in het Gelderse Erichem zijn donderdagavond meer dan 20.000 varkens omgekomen. Hierbij is in de directe omgeving ook asbest vrijgekomen. Nooit eerder kwamen bij een stalbrand zoveel varkens om het leven.

Het zou gaan om varkensstal 'Knorhof' in Erichem, wat valt onder de gemeente Buren. Het bedrijf is van de Nederlandse varkenshouder Adriaan Straathof, die bekend staat als één van de grootste varkenshouders van Europa.

Honderdduizenden varkens
Straathof houdt honderdduizenden varkens op meerdere bedrijven in Nederland, Duitsland en Hongarije. De NOS meldde in 2014 dat zijn bedrijven zo’n 1,5 miljoen biggen per jaar produceren.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
13 reacties
Fier 28 Juli 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10875342/grootste-varkenshouder-getroffen-door-stalbrand][/url]
Sterkte familie en ook aan de medewerkers.
m.heuvelman 28 Juli 2017
Dit bedrijf had Knorhel moeten heten.
tempo 28 Juli 2017
zag je die luchtwasser in de fik staan?
Moet verboden worden ze zetten de stal in een moment helemaal in de fik.
Anus 28 Juli 2017
Deze man is een top ondernemer anders had ie dit niet bereikt engeloof mij dat ie dit niet heeft gewild met deze prijzen dus al die onzinvan de media en burgers is allemaal onzin
Anus 28 Juli 2017
En heuvelman praat geen onzin
info 28 Juli 2017
Jammer dat dit voorval is gebeurd en of het er 10 of 20.000 dieren zijn ook deze ondernemer staat hier niet op te wachten maar het feit dat er weer door bepaalde mensen ongure opmerkingen over deze ondernemers naar buiten brengen past zeker niet , het zijn vaak mensen die zelf niet de capaciteiten hebben om een onderneming te laten bloeien, we moeten trost zijn op deze ondernemers neem nu Schell daar gaan we toch gewoon tanken als we brandstof nodig hebben en als we een speklapje willen eten omdat we trek hebben moet deze wel te koop zijn en van wat voor dier hij afkomt interesseert de meeste mensen helemaal niks als hij maar goedkoop is. Denk eens goed na voordat we wat zegen of schrijven.
Wielke 29 Juli 2017
Jullie vinden het zo erg voor de ondernemer een zogenaamde topondernemer. Maar over de 20000 varkens hoor ik jullie amper. Geloof maar dat de publieke opinie zich steeds meer tegen jullie gaat keren. Maar de boeren die wel iets om hun dieren geven en deze niet alleen als produktiemiddel zien zullen wel de dupe worden.
Wielke 29 Juli 2017
Jullie vinden het zo erg voor de ondernemer een zogenaamde topondernemer. Maar over de 20000 varkens hoor ik jullie amper. Geloof maar dat de publieke opinie zich steeds meer tegen jullie gaat keren. Maar de boeren die wel iets om hun dieren geven en deze niet alleen als produktiemiddel zien zullen wel de dupe worden.
john 29 Juli 2017
In de publieke opinie wordt al heel veel aandacht aan de dieren gegeven, de ondernemer wordt vaak vergeten en naast het leed wat hij of zij voelt voor de dieren wordt je ook nog is als een crimineel weggezet die niets om de dieren geeft.. Dan is het toch niet gek dat we als boeren onder elkaar wel aan de ondernemer denken en deze persoon sterkte wensen in een hele moeilijke tijd..

in de pubieke opinie wordt ook gepraat over een grote barbecue, en het zijn maar varkens.. dus ja wat is nu de publieke opinie?
Jan Lavrijsen 31 Juli 2017
Een gevolg van de sportcompetitie die de banken en adviesbureaus hebben georganiseerd om zo veel mogelijk varkens per werknemer te houden om maar leningen en vergunningsdossiers te kunnen verkopen. De bouw en verzorging van stallen moet allemaal maar steeds vlugger en sneller. Een brandmuur bv. is een koudebrug geworden. Steeds meer kunststof. Ik werk er zelf ook aan mee, ik ben niet heiliger dan de paus. Terwijl er bij de banken en adviesbureaus voornamelijk mensen werken met 2 linkerhanden. De boer loopt zichzelf en zijn werknemers volledig voorbij. In en in triest voor het imago van de sector en van de ondernemer. Er is nooit 1 waarheid maar dit er toch wel 1 die we onder ogen moeten durven zien. Ik onderhoud mijn bedrijf netjes, maar ik haal geen 400 zeugen of 4000 mestvarkens per arbeidskracht. Maar ik krijg wel iedereen op tijd betaald.
jan 2 Augustus 2017
Laten echte boeren zich niet aangesproken voelen in de kritiek op
de kiloknaller fabrikant uit Erichem. @John; hoe zo boeren onder elkaar?
Straathof is geen boer; hij verziekt de markt voor boeren die wel volgens de
regels werken.
Mar 2 Augustus 2017
Deze man is de titel boer niet waardig, het is een keiharde zakenman zonder enige compassie voor zijn dieren!
Wielke 2 Augustus 2017
Vandaar ook dat we dit soort figuren moeten verbannen naar siberie.
Abonnee
betweter 2 Augustus 2017
en...is het al bekend hoe het is begonnen?? die lui van wakker dier lopen soms ook zomaar een stal in, ben benieuwd!!
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden