Inside: Voermarkt

Prijs vleesvarkensbrok al half jaar in het rood

6 November 2017 - Wouter Baan

De prijs van vleesvarkensbrok daalt over de maand oktober voor de zesde maand op rij. Ook andere varkensvoeders gaan omlaag of blijven op gelijke voet staan. Welke richting gaat de voermarkt kiezen?

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De prijs van vleesvarkensbrok daalt over oktober met €0,05 tot €23,25 per 100 kilo. Al sinds mei daalt de notering zonder ophouden, wat resulteert in een prijsdaling van €0,45 per 100 kilo. De daling ligt in lijn met de beweging die de Mengvoerprijsindicator voorziet. Tot en met april 2018 wordt voorlopig gerekend met een voortzetting van de dalende trend.

Gerst en tarwe zijn leidend
Gerst en tarwe zijn momenteel de leidende grondstoffen in de samenstelling van vleesvarkensbrok. De prijs van EU-voergerst kent in 2017 een stabiel prijsverloop, grofweg tussen de €155 en €165 per ton. Vorige week (week 44) is de prijs boven deze bandbreedte uitgestegen tot €166 per ton. Dit is tevens het hoogste niveau dit jaar, maar wel zo’n €5 onder het 5-jarig gemiddelde van die week.

(Tekst gaat verder onder grafiek)De prijs van EU-voergerst noteert vrij stabiel dit jaar. 

De prijs van EU-voertarwe zit de laatste weken wat in de lift en komt op €173 per ton in week 44, maar ook dit is onder het 5-jarig gemiddelde. Tarwe is wereldwijd ruim voorradig met de hoogste eindvoorraden sinds jaren. Dit is terug te zien in de prijsvorming.

Het decembercontract op de Matif sloot vrijdag 2 november op €163 per ton. Omstreeks dit prijsniveau prijkt de notering al wekenlang en dat is ruim onder het 5-jarig gemiddelde.

(Tekst gaat verder onder grafiek)De prijs van EU-voertarwe krabbelt de laatste weken iets op Andere voeders
De prijs van babybiggenkorrel kent in oktober de grootste prijsdaling van €0,20 tot €34,10 per 100 kilo. Start/Overgangskorrel blijft daarentegen staan op €27,15 per 100 kilo.

Een afvlakking is ook zichtbaar voor zeugenbrok dracht, waarvan de notering blijft staan op €23 per 100 kilo. De prijs van zeugenbrok lakto daalt wel, met €0,05 tot €27,60 per 100 kilo. 

Klik hier voor meer (voer)prijzen. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden