Inside: Varkensmarkt

Niets forceren is strategie varkenshandel

1 December 2017 - Wouter Baan

Saai is de varkensmarkt niet, maar veel leven in de brouwerij is er evenmin. Blijft de varkensmarkt in de komende weken net zo voorspelbaar als in de afgelopen weken, of zijn er mutaties op komst?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In aanloop naar Kerst is de varkensmarkt stabiel. Al wekenlang blijven de noteringen op zijn plek en zit er geen beweging in de markt. Saai is de varkensmarkt niet per se te noemen nu Kerst met de week dichterbij komt. Bovendien kon in de weken na Kerst weleens het vuurwerk losbreken, waardoor zowel varkenshouders als handelaren berekenend te werk gaan. De varkensmarkt moet tussen Kerst en nieuwjaar immers door taaie weken heen.

De laatste weken stromen de slachthaken gemakkelijk vol. Naar volgende week toe schieten varkens niet direct over, maar van tekorten is geen sprake. Dit ondanks dat er ook op zaterdag wordt geslacht. Vorige week schenen bepaalde slachterijen nog aan varkens te trekken. Daar is nu geen sprake meer van, melden handelaren.

Duitse slachterijen maken stemming

Ietwat trage vleesmarkt
Op de vleesmarkt worden de Kerstverkopen omschreven als zwak tot normaal. Er zijn niet direct aanknopingspunten te vinden die een vraagopleving voorspellen. De meeste karkasonderdelen komen prijstechnisch gezien niet van zijn plek. Met uitzondering van de schouders: die plusten deze week wel licht.

Prijsverlagingen uitstellen door niets te forceren, is momenteel de strategie van de varkenshandel. Dat er correcties aan zitten te komen, wordt door de markt als waarschijnlijk geacht. Duitse slachterijen schijnen stemming te maken om volgende week al het mes in de varkensprijs te zetten. Of het gaat gebeuren, moet uiteraard nog blijken.

Stabiele Beursprijs 
Dergelijke geruchten worden vaker door de markt verspreid, zonder dat dit daadwerkelijk tot rode noteringen leidt. De Internetbeurs gaf vrijdag 1 december overigens geen aanleiding om de komende week een verlaging te verwachten, gezien de notering met €0,01 omhoog ging tot €1,49 per kilo. 

De DCA Beursprijs 2.0 blijft volgende week, voor de vijfde keer op rij, voor geslachte varkens staan op onveranderd, dat is €1,36 per kilo. De prijs van levende varkens blijft steken op €1,07 per kilo.  

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden